Hét blog voor de ervaren assistant

Secretaressedag is niet meer… wat dan wel?

Wist je dat onze nationale Secretaressedag in 1989 is geïntroduceerd vanuit Amerika? Door een groot tekort aan secretaresses destijds, werden iedere derde donderdag van april de schijnwerpers op het secretaressevak gezet.

Probleemoplossend vermogen secretaresse

Tegenwoordig worden nog steeds veel secretaresses in het zonnetje gezet, maar we merken dat de meesten van jullie steeds minder achter het oorspronkelijke idee staan:

  • ‘En mijn collega’s met andere functies dan?’
  • ‘Leuk voor de commercie.’
  • ‘Ik voel me niet extra gewaardeerd, omdat het een gemaakte dag is…’

En dat is wel te begrijpen. Secretaressedag is niet meer zoals vroeger, simpelweg omdat het vak compleet is veranderd. Sterker nog: verandering is de enige constante factor. Het aantal secretaressebanen krimpt flink. Het (vereiste) werk- en denkniveau van de secretaresse stijgt van MBO naar HBO en het takenpakket wordt een stuk breder. En – gelukkig maar – koffie wordt alleen nog gehaald uit collegialiteit.

Tóch is Secretaressedag nog steeds belangrijk voor secretaresses en assistants. Waarom? We leggen het je graag uit.

Waarom is Nationale Secretaressedag nog steeds belangrijk?

Nee, het gaat niet meer om die mooie bloemen of lekkere lunch. Waar het om gaat, is dat deze dag je de kans geeft om aandacht te geven aan bovenstaande veranderingen in jouw vak.

Verrassing secretaresse

Met andere woorden: Nationale Secretaressedag is jouw aanleiding om te focussen op de nieuwe vaardigheden die je als toekomst-proof assistant nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

Een gedeelte van deze vaardigheden vang je automatisch op met jouw werkervaring. Maar: wat doe je met de écht nieuwe vaardigheden die je niet tijdens je werk onder de knie kunt krijgen? Dit zijn vaak de zaken die juist zo hoognodig zijn in jouw organisatie. En cru gezegd: dit zijn de vaardigheden waarmee jij jouw toegevoegde waarde laat zien en dus jouw baan behoudt.

Grijp je kans: volg 3 van de 9 online workshops op 18 mei 2021

Nationale Secretaresse Dag 2021

Mocht je jouw toekomstige koers nog niet onder de loep genomen hebben, dan zijn de online Nationale Secretaresse Dag workshops op 18 mei 2021 jouw kans om verder te groeien.

Samen met andere assistants krijg je volop nieuwe inzichten en ontdek je van welke oude gewoonten je afscheid kunt nemen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Pauze nemen voor meer creativiteit

Voed je brein: ga jij al 2 minuten per uur offline?

Als ondersteuner werk je langdurig (hybride) achter een scherm. Binnen 24 uur verwerk je meer …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *