Hét blog voor de ervaren assistant

Secretaressedag is niet meer… wat dan wel?

Wist je dat onze nationale Secretaressedag in 1989 is geïntroduceerd vanuit Amerika? Door een groot tekort aan secretaresses destijds, werden iedere derde donderdag van april de schijnwerpers op het secretaressevak gezet.

Probleemoplossend vermogen secretaresse

Tegenwoordig worden nog steeds veel secretaresses in het zonnetje gezet, maar we merken dat de meesten van jullie steeds minder achter het oorspronkelijke idee staan:

 • ‘En mijn collega’s met andere functies dan?’
 • ‘Leuk voor de commercie.’
 • ‘Ik voel me niet extra gewaardeerd, omdat het een gemaakte dag is…’

En dat is wel te begrijpen. Secretaressedag is niet meer zoals vroeger, simpelweg omdat het vak compleet is veranderd. Sterker nog: verandering is de enige constante factor. Het aantal secretaressebanen krimpt flink. Het (vereiste) werk- en denkniveau van de secretaresse stijgt van MBO naar HBO en het takenpakket wordt een stuk breder. En – gelukkig maar – koffie wordt alleen nog gehaald uit collegialiteit.

Tóch is Secretaressedag nog steeds belangrijk voor secretaresses en assistants. Waarom? We leggen het je graag uit.

Waarom is Nationale Secretaressedag nog steeds belangrijk?

Nee, het gaat niet meer om die mooie bloemen of lekkere lunch. Waar het om gaat, is dat deze dag je de kans geeft om aandacht te geven aan bovenstaande veranderingen in jouw vak.

Verrassing secretaresse

Met andere woorden: Nationale Secretaressedag is jouw aanleiding om te focussen op de nieuwe vaardigheden die je als toekomst-proof assistant nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:

 

Een gedeelte van deze vaardigheden vang je automatisch op met jouw werkervaring. Maar: wat doe je met de écht nieuwe vaardigheden die je niet tijdens je werk onder de knie kunt krijgen? Dit zijn vaak de zaken die juist zo hoognodig zijn in jouw organisatie. En cru gezegd: dit zijn de vaardigheden waarmee jij jouw toegevoegde waarde laat zien en dus jouw baan behoudt.

Grijp je kans: volg 3 workshops op Nationale Secretaressedag 2018

Mocht je jouw toekomstige koers nog niet onder de loep genomen hebben, dan is aankomende Secretaressedag jouw kans. Gebruik deze extra aandacht om verder te groeien.

Nationale Secretaressedag 2018

Tijdens Nationale Secretaressedag op 19 april 2018 zet je samen met 100 andere assistants jouw persoonlijke en professionele groei centraal. Je krijgt volop nieuwe inzichten en ontdekt van welke oude gewoonten je afscheid kunt nemen. Kies 3 uit deze 15 onderwerpen:

 1. Van waarde naar toegevoegde waarde
 2. Vrouwelijk talent werkt
 3. Grip op je e-mail
 4. Opkomen voor jezelf
 5. Haal meer uit je hersenen
 6. Politieke kantoorspelletjes; doe er je voordeel mee
 7. Perfectionisme de baas
 8. Digitaal werken met OneNote: nooit meer pen en papier
 9. Niet opkroppen… maar uitspreken
 10. Succesvolle evenementen organiseren
 11. Strategisch communiceren met verschillende types
 12. Meer impact met The big Why
 13. Tech-savvy assistant
 14. Getting Things Done
 15. De kracht van feedback

Tijdens de gezamenlijke Next Level High Tea sluit je Secretaressedag onvergetelijk af op een leuke en interactieve manier. Het wordt een leerzame én leuke dag!

Bekijk het volledige programma van Nationale Secretaresse Dag 2018

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Krachtig overkomen online meeting

Krachtig overkomen in een online meeting: 4 tips

Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend om onze vergaderingen en teamsessies online te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *