Hét blog voor de ervaren assistant

De wereld verandert, dus jouw functie ook. Verander jij mee?

Er zijn een aantal veranderingen gaande in secretaresseland. Je hebt er vast van gehoord en meer vanzelfsprekend; je zit er middenin. Hieronder heb ik er een paar uitgelicht.

 • Er is steeds meer vraag naar secretaresses die werken op HBO-niveau
  Het is belangrijk om je, als secretaresse, je opleidingsniveau te upgraden. Dat kan o.a. door je bulk aan werkervaring, het lezen van managementboeken of het volgen van een opleiding. Managers vragen steeds vaker om een inhoudelijke sparringspartner. Secretaresses die inhoudelijk mee- of voordenken.
 • De secretaresse gaat zich specialiseren
  De nieuwe secretaresse is een all-round professional met brede organisatiekennis op het gebied van b.v. facilitymanagement, hrm, marketing, evenementenorganisatie, proces- en informatiemanagement. Vaak komt dit tot stand door bv reorganisatie binnen organisaties.
 • De arbeidsmarkt verandert
  Er verdwijnen een aantal secretaressebanen. Het werk wordt overgenomen of ondergebracht onder andere afdelingen
 • Werkzaamheden van de secretaresse veranderen door de technologie
  Denk aan iPad, twitter, facebook, tablets, smartphones, 24/7 ecenomie etc. Managers gaan meer zelf doen en “oude” taken zijn efficiënter uit te voeren, veranderen of verdwijnen zelfs.


Zorg dat jij bent voorbereid en jezelf laat zien

Bovenstaande ontwikkelingen vragen om andere competenties. Zet jezelf meer in de spotlights en neem het heft in handen. Niet afwachten of stilstaan, maar aan de slag en je plekje veroveren. Denk aan groeien op het gebied van persoonlijk leiderschap, of jezelf meer professioneel neerzetten en de discussie niet vermijden maar juist aangaan. Het is ook belangrijk om mee te willen gaan met de veranderingen.Powerboost
Op 30 oktober, tijdens het event Secretary Power Class, krijg je de power die nodig is om er vol voor te gaan. Middels een aantal lezingen wordt je klaargestoomd voor de veranderingen binnen jouw vak. Denk o.a. aan powerlezingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, wat er nodig is om te veranderen en ben wie je wilt zijn. Het zijn ook niet de minste sprekers die deze dag voorzitten; Ben Tiggelaar (vraag maar aan je manager of Google zijn naam) en Erik Scher (bekend van zijn optredens bij De Wereld Draait Door).

Gewoon echt een inspirerende dag. Je zult vervolgens zelf aan de slag moeten op je werk, maar laat deze dag daaraan bijdragen.

Geschreven door: Karin de Jong, organisator van de Secretary Power Class en opleidingsmanager bij Secretary Management Institute
Nieuwsgierig?
www.secretary.nl/power

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

èèn Reactie

 1. We zien vaak dat er veel wordt verwacht van een goede, all-roud secretaresse. Echter denken we dat sommige rollen beter wel verdeeld kunnen blijven. Zo kan informatiemanagement in grote bedrijven erg lastig zijn en is externe hulp hiervoor in sommige gevallen ook handig. Kijk dus altijd goed welke taken de secretaresse wel en niet zelf kan oppakken.

  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *