Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Power Class » Waarom is netwerken ook voor secretaresses belangrijk?

Waarom is netwerken ook voor secretaresses belangrijk?

Als secretaresse ben je een spin in het web, een allesweter, een allesdoener, een aanpakker. Je spreekt elke dag zoveel verschillende mensen waardoor je de verbindende factor bent of kunt worden. Wil je graag groeien in jouw functie? Dan is het heel belangrijk om een goed netwerk om je heen te verzamelen. Hieronder licht ik een tipje van de sluier over wat je hiermee kunt bereiken.

Ik heb ruim 10 jaar ervaring als secretaresse en ik heb interessante inzichten opgedaan die ik graag met jou wil delen. Tijdens mijn powerlezing tijdens de Assistant Power Class op 31 oktober 2017 ga ik er dieper op in.

Een groot netwerk doet wonderen

Elke secretaresse heeft een eigen superpower waarvan je kunt leren. Dus: hoe goed ken jij jouw collega secretaresses? Praat of verdiep je je wel eens met andere secretaresses van andere afdelingen? In een grote organisatie is dit van enorme meerwaarde. Werk je in een kleinere organisatie, dan is het vooral belangrijk om buiten die organisatie jouw netwerk uit te breiden. Je kunt namelijk enorm veel leren van andere secretaresses in de verschillende sectoren.

Ben je happy met jouw functie, maar wil je bijvoorbeeld graag weten of bepaalde taken efficiënter uitgevoerd kunnen worden? Dan is het ook erg interessant om eens in gesprek te gaan met andere secretaresses of ondersteuners. Wellicht gebruiken zij systemen die nieuwer of beter zijn. Of hebben ze tips waardoor je je werk nog beter kunt uitvoeren.

Stilstand is achteruitgang

Voor mij geldt ‘stilstand is achteruitgang’, ik ben altijd bezig om mijzelf te ontwikkelen of ik pak nieuwe dingen op. Zo houd ik mijn brein goed aan het werk en actief! Dit werkt voor mij echt als een energizer.

Er is zoveel mogelijk binnen jouw functie als secretaresse, maar je moet dus wel de juiste personen in jouw netwerk hebben zitten. Zonder deze mensen wordt het vaak lastig om je verder te ontwikkelen. Dit ligt uiteraard ook aan de sector waarin je werkt. Een commercieel bedrijf heeft vaak meer ruimte voor doorgroeimogelijkheden dan een overheidsinstantie.

Hoe meer mensen je kent en hoe meer je met mensen praat over jouw wensen, des te sneller zal je merken dat er meer deuren opengaan voor je. Een goed netwerk is goud waard!

Dit blog is geschreven door Corinne Helmink, Sponty Events

Powerlezing: Netwerken vanuit jouw eigen kracht

Assistant Power Class 2017Juist in deze tijd dat jouw functie verandert, is een sterk netwerk super belangrijk. Wil je weten hoe je kunt netwerken vanuit je eigen kracht? Wil je weten wat ik met mijn netwerk heb bereikt? En ben je nieuwsgierig naar de andere secretaresses? Kom dan op 31 oktober naar powerlezing 4 om 13.30 uur tijdens de Assistant Power Class in Utrecht.

Bekijk het complete programma van de Assistant Power Class

Tip! Lees ook het blog van Cleo Hooyer: Netwerken is het sociaal kapitaal van een secretaresse

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Gaat het functioneringsgesprek verdwijnen?

Functioneringsgesprekken zijn achterhaald. Onze nieuwe manier van werken vraagt om een nieuwe benadering van het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *