Hét blog voor de ervaren assistant

Zes tips voor succesvol projectmanagement

Secretariaat

Wat zijn de precieze projectmanagement taken van een projectassistent? Bestaat er een profiel van? Nee, er is geen standaard voorbeeld…

En dat is heel logisch. Elk project is uniek en heeft eigen randvoorwaarden en karakteristieken. Bovendien kun je als management assistant op diverse manieren en met verschillende verantwoordelijkheden bij een project betrokken zijn. Dit gaat van het verlenen van je medewerking tot de volledige projectcoördinatie.

Hoe dan ook, steeds meer organisaties werken in projectteams. Dus ook steeds meer assistants werken in de rol van projectassistent. Jij ook?

Projectmanagement tips voor assistants

We geven je 6 simpele tips voor succesvol projectmanagement, die je direct in je dagelijkse ondersteunende werk kunt doorvoeren:

  1. Met een goede project kickoff is de kans van slagen veel groter.
  2. Kijk naar de kwaliteiten van de projectleden, maak gebruik van elkaars talenten. Als je iets leuk vindt om te doen, gaat het veel meer ‘vanzelf’.
  3. Zorg samen met de projectleider (mocht je het zelf niet zijn) dat iedereen betrokken is en zich toewijdt aan het project.
  4. Onthoud: projectmanagement is een vak dat speciale vaardigheden vereist, zoals gestructureerd werken, plannen en duidelijk communiceren.
  5. Zorg dat de samenwerking met de projectleider goed is en dat jullie op één lijn zitten. Het advies moet eenduidig zijn richting de groep. Los onderlinge verschillen samen op.
  6. Evalueer om de kans van slagen de volgende keer weer groter te maken.

Wat vaststaat, is dat projectmanagement niet meer weg te denken is uit het takenpakket van de managementondersteuner. Met welke betrokkenheid, taken en verantwoordelijkheden dan ook. De mogelijkheden zijn heel breed. Kennis van projectmanagement behoort dan ook steeds meer tot de vereiste competenties.


Ontwikkel je rol als projectassistent

Opleiding Projectmanagement

Met de 5-daagse opleiding Praktisch Projectmanagement voor de assistent doe je vakinhoudelijke kennis op én je werkt intensief aan je persoonlijke vaardigheden. Je ontdekt alle belangrijke vaardigheden en praktische technieken om een project professioneel te coördineren. Je wordt de waardevolle rechterhand van de projectleider.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

èèn Reactie

  1. Wat er nu veel gedaan wordt is het gebruik maken van scrum technieken waar je steeds meerdere iteraties maakt in 1 project.
    Ik geloof dat je zo zeker tot betere resultaten komt en het maakt de projecten een stuk interactiever werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *