Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Organiseren » Zes tips voor succesvol projectmanagement

Zes tips voor succesvol projectmanagement

SecretariaatBestaat er een profiel van een projectassistent? Nee. Wat doet zo iemand? Helaas, er is geen standaard voorbeeld.

En dat is heel logisch. Elk project is uniek en heeft eigen randvoorwaarden en karakteristieken. Bovendien kun je als secretaresse of management assistente op verschillende manieren en met verschillende verantwoordelijkheden bij een project betrokken zijn. Dit gaat van het verlenen van jouw medewerking tot de volledige projectcoördinatie.

Hoe dan ook, steeds meer organisaties werken in projectteams. Dus ook steeds meer secretaresses werken in de rol van projectassistent. Herkenbaar voor je?

Zes tips voor succesvol projectmanagement

We geven je 6 simpele tips voor succesvol projectmanagement, die je direct in je dagelijkse werk kunt doorvoeren:

  1. Met een goede projectkickoff is de kans van slagen veel groter.
  2. Kijk naar de kwaliteiten van de projectleden, maak gebruik van elkaars talenten. Als je iets leuk vindt om te doen, gaat het veel meer ‘vanzelf’.
  3. Zorg samen met de projectleider (mocht je het zelf niet zijn) dat iedereen betrokken is en zich commit aan het project.
  4. Onthoud: projectassistent is een vak, dat vereist speciale vaardigheden.
  5. Zorg dat de samenwerking met de projectleider goed is en dat jullie op één lijn zitten. Het advies moet eenduidig zijn richting de groep. Los onderlinge verschillen samen op.
  6. Evalueer om de kans van slagen de volgende keer weer groter te maken.

Proefles projectmanagementWat vaststaat, is dat projectmanagement niet meer weg te denken is uit het takenpakket van de managementondersteuner. Met welke betrokkenheid, taken en verantwoordelijkheden dan ook. De mogelijkheden zijn heel breed. Kennis van projectmanagement behoort dan ook steeds meer tot de vereiste competenties.

Download de proefles Projectmanagement

Als projectassistent is jouw rol in het projectteam dus onmisbaar. Werk je nauw samen met de projectleider en de projectleden? En is het aan jou de taak om alles in goede banen te leiden? Daar komt veel bij kijken. In deze proefles Projectmanagement lees je de diverse aspecten van projectmanagement.

Opleiding Projectmanagement voor de secretaresse

Wil je leren hoe je projecten op professionele wijze coördineert? Hoe je tijd en middelen effectief inzet? Hoe je zorgt dat alles volgens planning verloopt en hoe je goed met het hele team communiceert? Hoe je overzicht en structuur behoudt? Je leert al deze noodzakelijke vaardigheden tijdens de 5-daagse opleiding Projectmanagement voor de secretaresse. Verbreed jouw basis bijtijds!

Lees meer over de opleiding Projectmanagement voor de secretaresse

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Waar ligt jouw secretaressetalent?

Vanuit je kracht werken en in je element zijn. Dat willen we allemaal wel. En …

èèn Reactie

  1. Wat er nu veel gedaan wordt is het gebruik maken van scrum technieken waar je steeds meerdere iteraties maakt in 1 project.
    Ik geloof dat je zo zeker tot betere resultaten komt en het maakt de projecten een stuk interactiever werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *