Hét blog voor de ervaren assistant

Managementondersteuners Podcast

#17 – Kansen in het veranderende vak van de assistant

We gaan in gesprek met trainer en coach Sicco de Ree, gespecialiseerd in de toekomst van werk. Aan tafel sluit ook managementassistent Monique Biemans aan: wat zijn de kansen en bedreigingen in haar vak? Waar ligt de toegevoegde waarde van de assistant naast technologie en automatisering? Daarover meer in deze podcast.

Lees verder »

#16 – Coach jezelf: bereik sneller je doelen

In deze aflevering van de Management Ondersteuners Podcast legt coach en psycholoog Miek Crouzen je de basisbeginselen van coaching uit en hoe je dit kunt toepassen op jezelf. Managementassistent Monique Biemans vertelt hoe dit in haar werk terugkomt.

Lees verder »

#14 – Hybride werken: hoe gaat dat ons eigenlijk af?

Trainer/facilitator Chantelle de Ruijter en managementassistent Monique Biemans gaan in gesprek over hybride werken. Waar staat jouw organisatie en waar willen ze naartoe? Wat is jouw rol als assistant in de ontwikkeling naar (meer) hybride werken? Daarover meer in deze podcast.

Lees verder »

#13 – Persoonlijk leiderschap als assistant? Begin eens hier…

Persoonlijk leiderschap begint bij wat je écht wilt. Het is voor iedereen, dus ook voor de managementassistent. Klinkt goed? Dan heb je – naast kennis en kunde – vooral inzicht in jezelf nodig; hoe je dingen wel of niet doet. In deze podcast geeft docent Astrid Kies je tips en tegeltjeswijsheden om aan de slag te gaan met persoonlijk leiderschap.

Lees verder »

#12 – Managementassistent: leer uilen

Je professionele identiteit ontwikkelen en verzilveren? Leer uilen! Oftewel: pas de eigenschappen van de uil toe in de politieke dierentuin. Zeg eens: ‘ik zit op mijn tak en doe even niets’. Of: ‘ik heb nog niet genoeg te zien om er iets van te kunnen vinden, dus ik kijk nog even verder’. Titia Huisman, docent van de opleidingen Hoger Management Support en Senior Management Assistent, legt in deze podcast het belang …

Lees verder »

#11 – Hoe creëer je overzicht met Lean Six Sigma?

Lean Six Sigma helpt jou deze zaken inzichtelijker te maken en bewustwording te creëren. Bij jezelf, maar ook bij de mensen om je heen. We gaan in gesprek met Paul van Schaik, Lean Six Sigma trainer en docent van de cursus Lean werken voor de management assistent. Beluister de podcast en hoor welke tips hij voor jou in petto heeft.

Lees verder »

#10 – Assistant, omarm digitaal werken en zoek je specialisatie

Beluister deze podcast, waar Sicco met tips strooit voor jou als secretaresse. Het vak verandert en specialisatie is key, dat is zijn boodschap. Niet dat je nu bioloog moet worden. Wel is het slim om na te denken over jouw competenties: mensgerichtheid nog beter maken, bijvoorbeeld. In projecten is die coachende rol straks heel belangrijk. En zo zijn er nog diverse specialisaties te vinden. Luister naar zijn verhaal.

Lees verder »

#9 – Overtuigingstechnieken eigen maken, doe je zo!

Hoe weet je of je de juiste aansluiting te pakken hebt? Hoe overtuig je de ander? Waar begin je? De antwoorden op deze vragen, hoor je in deze podcast. En, volgens Joël Mooij – expert in overtuigen en beïnvloeden – kan iedereen overtuigingstechnieken leren. Simpelweg omdat we het allemaal onbewust al doen…

Lees verder »

#8 – Hoe een goede voorbereiding bij notuleren het halve werk is

Te veel of juist te weinig opschrijven tijdens een vergadering; het is één van de grootste notuleer-valkuilen. Met een goede voorbereiding weet je precies waar je op moet letten en… wat je weg kunt laten. Beluister de notuleer-podcast Hoe je zorgt voor een kwalitatieve verslaglegging, dát legt directiesecretaresse Mary-José ter Heegde haarfijn uit in deze podcast. Mary-José was voorheen docent van de cursus Notuleren en Verslaglegging op strategisch niveau. Meer …

Lees verder »