Hét blog voor de ervaren assistant

Zo blijf jij de secretaresse robot voor

Assistant Power ClassWe lezen vaak over ‘het gevaar van robotisering’ in de arbeidsmarkt: is dit nu wel of niet een reële bedreiging voor secretaresses? We stellen je alvast gerust: het secretaresseberoep zal zeker niet uitsterven door robotisering.

Volgens Ingeborg Lentjes van secretaressenet.nl is de huidige manager vooral op zoek naar meer inhoud dan administratieve ondersteuning:

“De manager anno nu is meer op zoek naar een gelijkwaardige partner, die advies geeft en ook meer meedenkt. Toch is er ook een aantal basisvaardigheden, zoals organiseren, communiceren en klantgericht handelen, die verankerd blijven in het DNA van een goede secretaresse.”

Jouw rol als secretaresse ontwikkelt zich de komende tijd steeds meer naar sociale en coördinerende ondersteuning. Dit houdt in dat je vaardigheden van een hoger niveau moet leren (die niet door een robot uit te voeren zijn), want dat is de toegevoegde waarde die gevraagd wordt.

Zo vergroot je jouw toekomstkansen als secretaresse

Wat vaststaat, is dat de aard van het secretaressewerk verandert, omdat veel taken worden geautomatiseerd waarin enige regelmaat zit. Die trend is overigens niet nieuw en speelt al jaren. Het gevraagde opleidingsniveau van veel beroepen stijgt, omdat er meer taken (zonder regelmaat) bij komen.

De ontwikkeling van nieuwe vaardigheden en competenties is dus een thema dat voor iedereen op de arbeidsmarkt zeer actueel is en steeds belangrijker wordt. Dus wil je de robotisering voor zijn, blijf jezelf dan ontwikkelen op de gebieden die niet te automatiseren zijn. Robotisering secretaressesDenk aan sociale, creatieve, probleemoplossende en organisatorische vaardigheden.

Concrete voorbeelden van kansrijke competenties die jouw toekomstkansen als secretaresse vergroten:

Lees ook het blog: ‘Wat is jouw toekomstperspectief als secretaresse volgens UWV?

Assistant Power Class 2017Wil jij future proof worden?

De Assistant Power Class op 31 oktober 2017 draait om het sterk worden in jouw veranderende secretaresserol.

Je hoort de belangrijkste ontwikkelingen in jouw vak en leert ‘gelukkiger’ te denken. Je hoort hoe je écht jezelf bent en future proof wordt in een vaardigheid die het beste bij je past.

Lees meer over de Assistant Power Class

‘Robot-bestendige’ secretaresse opleidingen

Ben jij op zoek naar een specialisatie of competentie in jouw functie als secretaresse/assistant die niet te automatiseren is? Wij bieden diverse opleidingen op HBO-niveau, gericht op o.a. bovenstaande kansrijke competenties.

Enkele voorbeelden: Hoger Management Support, Senior Management Assistent, Assistent Manager, Secretary Management MasterSenior Assistant op strategisch niveau en nog veel meer.

Bekijk alle ‘robot-bestendige’ secretaresse opleidingen

Tip: bespaar tijd en laat je vrijblijvend adviseren

Opleidingsadvies SMI: Marjan en NiehkVind je het lastig om jouw opleidingswensen zelf te vertalen in een opleiding? Logisch, dat is ook lastig. En belangrijk: iedere opleiding heeft een andere focus op bovenstaande competenties en dus een andere invloed op jouw toekomst.

Wij luisteren graag naar je tijdens een geheel vrijblijvend gesprek, zodat je met een concreet advies verder kunt in je zoektocht. Laat deze kans dus niet schieten! Bel onze opleidingsadviseurs Marjan en Niehk op 040 – 2 974 947 of stuur hen een e-mail.

Dit blog is afgeleid van het blog van Nationale Beroepengids. Dit platform biedt haar bezoekers informatie over bijna 2.500 beroepen. Men vindt o.a. informatie over salaris, arbeidsmarktperspectief en functie-inhoud, maar ook actuele zaken zoals vacatures, boeken en gratis beroepskeuzetesten.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

èèn Reactie

  1. Ik denk dat het nog een tijd gaat duren voordat we een secretaresse kunnen vervangen door een robot. Mensen zullen altijd liever een echt persoon hebben dan een robot. De robotica gaat snel, maar nog niet zo snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *