Hét blog voor de ervaren assistant

Het nut van netwerken met secretaresse-vakgenoten

Je creëert regelmatig tijd in de agenda van jouw directeur zodat hij/zij naar netwerkbijeenkomsten kan gaan. Want netwerken is immers een belangrijk instrument om kennis te delen en te sparren met vakgenoten.  Maar als het dan aankomt op in je eigen agenda hiervoor tijd vrij te maken, dan lijkt het belang opeens veel minder groot…

Dat is gek, want ook voor secretaresses en managementassistenten is een groot netwerk heel waardevol. Sterker nog: we doen het de hele dag al. We sparren bijvoorbeeld met collega-secretaresses over agenda-issues, of vragen aan ons LinkedIn-netwerk of iemand een mooie locatie kent of interessante training weet.

Netwerken - ondersteuners en secretaresses

Onze functie is dus al een netwerkfunctie. Want welke andere rol binnen een organisatie heeft contact met bijna alle andere disciplines binnen een bedrijf? Wij weten precies bij wie je voor wat moet zijn. Wij zijn de verbinders binnen het bedrijf. En dat is nou precies de kern van netwerken.

Maar kijk vooral ook buiten je organisatie. Netwerken is belangrijk: het opent deuren, en het maakt je werk gemakkelijker. Je leert mensen kennen en je leert van hen. Hoe werken zij, wat is handig of juist niet? Secretaresses onderling helpen elkaar en zorgen dat de dagdagelijkse taken toch maar weer goed geregeld zijn. Hoe groot de uitdaging ook is, daar zijn zij goed in en daarom is een goed netwerk zo belangrijk.

Netwerken is niet alleen ontvangen, maar juist ook geven. Want onderschat niet wat jouw kennis en ervaring voor een ander betekent.

Dit blog is geschreven door NVDM: de Nederlandse vakvereniging voor managementondersteuners.

Nederlandse Vereniging voor Directie- en Managementondersteuners

NVDM is hét landelijk netwerk van professionals in managementsupport. De vakvereniging heeft ruim 50 jaar ervaring en was als partner aanwezig tijdens het Nationaal Secretaresse Congres 2024.

Bij NVDM kennen ze als geen ander het belang van netwerken. Daarom organiseren ze het hele jaar door in het hele land bijeenkomsten om te elkaar te leren kennen en zo deuren te open naar een breed netwerk met ondenkbaar veel kennis en ervaring. Meer weten? Neem contact op.

Nationaal Secretaresse Congres 2024

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Bedrijfsevenement organiseren

Stappenplan: hoe organiseer ik een bedrijfsevenement?

Je dient aan veel dingen te denken bij het organiseren van een bedrijfsevenement. En dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *