Hét blog voor de ervaren assistant

Proefles Hoger Management Support: Leidinggeven aan jezelf

Proefles Leidinggeven aan jezelfDat de afgelopen jaren bol stonden van verandering, weet iedereen. Deze veranderingen, vooral met betrekking tot efficiëntie en kostenreductie, treffen ook jou als managementondersteuner. Eerst was bij veel organisaties sprake van een ondersteuner voor een manager; nu werkt de ondersteuner vaak voor meerdere managers.

Adieu secretaresse, hello assistant?

Uit onderzoek van Tilburg University blijkt dat organisaties in de toekomst het volgende van je verwachten:

  • je krijgt nadrukkelijker een regierol;
  • je geeft betere ondersteuning, waar interne klanten tevreden over zijn;
  • jouw opleiding is van hoger niveau;
  • een flexibele instelling, waardoor ook andere taken kunnen worden opgepakt;
  • je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw werk doet (binnen kaders);
  • je ontwikkelt jezelf voortdurend.

Of deze punten nu in mindere of meerdere mate voor jou gelden, het is overduidelijk de hoogste tijd voor jouw competentieontwikkeling. Hoe zorg je dat je in deze ontwikkeling meegaat? Oftewel: hoe geef je leiding aan jezelf? Deze proefles van de opleiding Hoger Management Support – geschreven door topdocente Titia Huisman – neemt je in het kort mee.

Download de proefles ‘Leidinggeven aan jezelf’

Meer weten over de opleiding Hoger Management Support?

Zoals uit bovenstaand onderzoek blijkt, wordt van jou als senior ondersteuner een hoog niveau gevraagd en verwacht. Stilstaan is geen optie: het is belangrijk om jouw competenties aan te blijven scherpen. De wereld is in ontwikkeling en jouw functie ook. Dit vraagt om vernieuwing van jouw persoonlijke kwaliteiten. En dat is leuk, want dat betekent dat je jezelf ontwikkelt en dus blijft groeien en bloeien!

Na deze 5-daagse opleiding op hbo niveau zorg je dat je krachtig aan het roer staat en je manager voorziet van goede adviezen. Je straalt standvastigheid uit, bouwt relaties op en gebruikt leiderschapskwaliteiten in jouw dagelijkse functioneren. Je gaat effectief om met conflicten en moeilijke situaties. Kortom: je vergroot jouw persoonlijke vaardigheden.

Bekijk de opleiding Hoger Management Support

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *