Hét blog voor de ervaren assistant

Verslag Secretary Power Class 2015


Wauw, wat een dag. Op 3 november 2015 vond de Secretary Power Class plaats. De woorden ontroerend, energiek, spontaan, inspirerend geven een goede omschrijving van de dag. Een dag speciaal voor alle assistants in Nederland om de ontwikkelingen in hun vak te horen, om nieuwe energie op te doen en geïnspireerd te raken. En òf dat gelukt is! Meer dan 300 assistants waren aanwezig.

Secretary Power Class 2015

Fons Scheltema: ontwikkel jezelf nù

Fons Scheltema sprak over de veranderende functie met als duidelijke kreet: Je bent de timmerman van je eigen geluk. Het vak is in ontwikkeling en je moet daarin meegaan als assistant, anders zou het zomaar kunnen dat jij je baan verliest. Sta zelf aan het roer en investeer in je ontwikkeling, zie mogelijkheden en pak kansen.

De assistant van nu beschikt over de volgende hard skills: meerdere talen, complex agendabeheer, PowerPoint, Prezi, Excel/Pivot, tablemaker en Social Media. En de volgende soft skills: probleemoplossend vermogen, communicatief vermogen, lerend vermogen, samenwerkend vermogen en proactief zijn.

De tips van Fons zijn om nu te zoeken naar een werkgever die in jou investeert, jezelf te ontwikkelen naar HBO niveau, minder te hameren op salaris o.b.v. anciënniteit en wellicht overstappen naar ander een vakgebied.

Ben Tiggelaar: proactiviteit, invloed en praktisch toepassen

Voetjes van de vloer! Ben Tiggelaar kreeg het weer voor elkaar met zijn inspiratielezing over invloed. De assistant heeft meer invloed dan ze denkt en kan dit op zes handige maniertjes toepassen en inzetten:

 1. wederkerigheid;
 2. consistentie;
 3. sociaal bewijs;
 4. sympathie;
 5. autoriteit;
 6. schaarste.

Met behulp van herkenbare voorbeelden geeft hij inzichten hoe je op een positieve manier meer kan beïnvloeden. En dat is belangrijk om te doen in je veranderende vak. Zijn tips:

 • Formuleer een positief doel
 • Richt je op de juiste mensen
 • Vertaal je doel naar (heel) concreet gedrag
 • En als bonus: zelfverdediging tegen (slechte) invloed…

Joseph Oubelkas: overleven

De verrassing van de dag was Joseph Oubelkas. Een gewone jongen, die een gewoon leven leidde totdat hij werd opgepakt in Marokko en werd veroordeeld tot 10 jaar gevangenis straf. Alle bewijzen wezen op zijn onschuld, maar toch gaat het er in Marokko wat anders aan toe.

Een indrukwekkend en persoonlijk verhaal die vele dames in de zaal tot ontroering heeft gebracht. Zijn boodschap kwam binnen. Hij vertelde over hoe hij heeft overleefd in de gevangenis en welke waardevolle lessen direct toepasbaar zijn in je eigen (werk)situatie.

Zijn moeder heeft hem hiermee geholpen door hem telkens brieven te sturen met doelen. Het kwam hierop neer: Focus, neem verantwoordelijkheid, bepaal doelen, en bereik ze!’ ‘Als je wilt, dan lukt het je !’ ‘Maar je moet het wel zelf doen… Alle lof voor zijn moeder!

Huub van Mackelenbergh: buitengewoon presteren is een keuze

Aan de hand van een metafoor naar de sportwereld vertelde Huub van Mackelenbergh hoe je het FLOW gevoel krijgt en misschien nog wel belangrijker; hoe je dit vasthoudt. Ga jij uit van je eigen kracht, denk je oplossingsgericht en neem je leiding? Of denk je dat je geen invloed hebt, geef je macht aan anderen en vergelijk je constant? Daarin zit nogal een verschil.

Heb het lef om te veranderen, heb uitdagende dromen. Zonder uitdagende dromen heb je niet het lef te presteren. Zorg hierbij dat je in positieve energie blijft en ga met de juiste mensen om. Dan kom jij er wel.

Erik Scherder: voer voor je brein

Erik Scherder sprak over muziek en het brein. Deze man spreekt vol energie. Zijn boeiende verhaal zit ook nog eens vol humor. Een leuke afsluiter waar de assistant ook nog wat van kan leren.

Luisteren naar muziek van Mozart of Usher zijn een verrijking voor het brein! Muziek stimuleert al op jonge leeftijd delen van het brein zoals de frontaalkwab, en ook op latere leeftijd zorgt het zelf musiceren, het luisteren naar muziek of het bekijken van kunst voor stimulatie van cruciale delen van onze hersenen.

Zet op je werk eens wat vaker muziek aan. Met deze achtergrondinformatie is je manager het er zeker mee eens!

En de reacties…?

De reacties waren meer dan lovend:

 • ‘’Onvergetelijke dag’’
 • ‘’Fantastische sprekers’’
 • ‘’Juiste plek voor persoonlijke ontwikkeling’’
 • ‘’Lekker veel variatie’’
 • ‘’Je blijft nieuwsgierig en scherp’’
 • ‘’Blijft hangen en boeien’’
 • ‘’Enorme boost gekregen’’
 • ‘’Echt van deze tijd’’
 • ‘’Met actuele ontwikkelingen’’

Wil jij ook geïnspireerd raken?

shutterstock_214682587Dat jouw functie verandert, weet je inmiddels wel… hoe ga je nu concreet verder? Volgend jaar bieden we je een compleet vernieuwde ronde en dus 100% nieuwe kansen tijdens de Assistant Power Class. Met concrete tips voor de invulling van jouw nieuwe rol. Zorg dan dat je erbij bent op 3 november 2016:

 • Trendwatcher Richard van Hooijdonk neemt je mee in de tijd. Wat gebeurt er? Neemt de technologie jouw werk over? Hoe ziet jouw werkvloer eruit in 2030?
 • Joseph Oubelkas is er weer (hij wordt beoordeeld met een 9,4!), en hij spreekt over dicht bij jezelf blijven in tijden van verandering.
 • Margriet Sitskoorn spreekt over een veranderende mindset die nodig is en empowerment.
 • Huub van Mackelenbergh vertelt alles over de assistant als sparringpartner.
 • Inspirerende assistants delen hun ervaringen: welke kansen hebben ze gezien en gepakt?
 • Leer van elkaar: waar loop je tegenaan en hoe lost je collega dat op?

Assistants: sta aan het roer en koers af op je doel!

Bekijk de Assistant Power Class 2016

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *