Hét blog voor de ervaren assistant

Sprekers van Secretary Power Class aan het woord …

De sprekers van Secretary Power Class delen hun kennis en inspiratie graag. Alvast een klein voorproefje:
Hoe inspireren jullie anderen?

Ben Tiggelaar:
“Ik studeer al zo’n 25 jaar op de onderwerpen leiderschap en verandering. Wat ik leer op dat gebied -vaak uit wetenschappelijk onderzoek, maar soms ook uit eigen ervaring- probeer ik op een leuke, toegankelijke manier door te geven aan andere mensen. Ik hoop dat mensen hiermee op hun werk, maar ook thuis, hun voordeel mee kunnen doen.”

Helen Meijer:
“Het is mijn overtuiging dat mensen het beste uit zichzelf kunnen halen, als ze in hun kracht gezet worden. Moedig mensen aan om zich meer te richten op de dingen waar ze goed in zijn. Vaak zie ik het omgekeerde gebeuren: een manager legt de nadruk op de punten waar de medewerker zich in moet verbeteren. De focus ligt op wat niet goed gaat. Terwijl je zoveel meer energie kunt halen uit de dingen waar je wel goed in bent. Als je daarop focust, dan groei je, dan wordt je geïnspireerd. Ik inspireer dus graag mensen door samen op zoek te gaan naar hun kracht.”Huub van Mackelenbergh:
Ik inspireer anderen door mijn succeservaringen te delen, de ander in te laten zien dat successen behalen helemaal niet lastig hoeft te zijn en te laten zien dat successen halen een hele hoop op kan leveren. Denk eens aan de kans van succes i.p.v. aan de kans van falen. Ik probeer mijn enthousiasme voor lef, initiatief en succes over te brengen.
Waar krijgen jullie energie van?Ben Tiggelaar:
Ik krijg er energie van wanneer mensen weten waar ze in geloven, wanneer ze leren wat ze kunnen en wanneer ze ontdekken wat de wereld nodig heeft. Dat zijn drie voorwaarden om tot positieve actie te komen en iets te verbeteren in hun eigen werk, in de organisatie waar ze functioneren of in de maatschappij. Ik krijg er energie van wanneer ik zie dat mensen hun reserves laten vallen en echt ergens voor durven te gaan.”

Helen Meijer:
“Ik vind het heerlijk om in een “flow” te werken. Ergens helemaal diep induiken en de wereld om je heen vergeten. En het aller meeste energie geeft het om dit met mijn team te bereiken, bijvoorbeeld tijdens een brainstormsessie. Het is prachtig om te zien hoe mensen elkaar voeden met ideeën, samen tot creatieve oplossingen komen en even alle tijd en beperkingen om zich heen kunnen vergeten. Dit kan ik overigens ook hebben als ik een mooi boek aan het lezen ben, of mij in iets anders onderdompel en dat met volle aandacht kan doen.”

Huub van Mackelenbergh:
“Ik krijg energie van een goede balans tussen uitdaging en bekendheid. Ik krijg energie van directe resultaten en van enthousiaste mensen om me heen. Bovendien hou ik van “ondeugd”. Iets proberen te bereiken wat net buiten de gebaande paden ligt. Heerlijk als de wereld daarover gaat spreken. Ik hou wel van een succespodium.”
Hoe gaan jullie om met lastige situaties?

Helen Meijer:
“Voor mij is het glas altijd half vol. Dus ook in een lastige situatie zie ik vooral de positieve kant. Mensen denken vaak in dilemma”s: links of rechts, zwart of wit. Ik probeer altijd de derde weg te vinden. Als het niet links of rechtsom gaat, kan het dan misschien rechtdoor? Ik probeer ook altijd de verbinding te zoeken, ook al is die lastig te vinden. Door te kijken naar wat je verbindt en dus niet naar wat je scheidt, kan je bijna iedere lastige situatie het hoofd bieden.””

Huub van Mackelenbergh:
“Lastige situaties zijn vaak lastig omdat je jezelf mentaal laat beïnvloeden door de last. Ik probeer niet weg te lopen voor lastige situaties. Het oplossen geeft namelijk veel energie. Wanneer de oplossing me niets oplevert, dan ga de situatie uit de weg. Er zijn natuurlijk veel verschillende lastige situaties. Het aansluiten van mijn nieuwe tv ga ik uit de weg, het oplossen van een communicatiestoornis of te behalen doelen pak ik op.
Tips over verandering en profilerenBen Tiggelaar geeft 3 tips over omgaan met veranderingen:

  1. Realiseer je dat je niet alles kunt sturen in je leven. Concentreer je op dit zaken waar je wel grip op hebt en maak daar het beste van.
  2. Om beter te worden in de dingen die je belangrijk vindt, hoef je geen ander persoon te worden. De kunst is om meer te worden zoals je bent op je beste momenten.
  3. Veranderen is een leerproces. Je begint gewoon en onderweg kom je er meestal achter dat je moet bijsturen. Geen probleem: de kunst is om te beginnen voor je 100% zeker weet waar je zult uitkomen.

Huub van Mackelenbergh geeft 3 tips geven over hoe je jezelf het beste kan profileren:

  1. Durf de wereld te vertellen wat je waard bent en wacht niet tot iemand er naar vraagt
  2. Laat de wereld weten wat jouw droombaan is en vraag hoe jij dit kan bereiken
  3. Neem initiatief bij lastige situaties. Denk mee in oplossingen, denk mee zonder verstand van zaken, denk hardop en reageer primair.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Hoor hun hele verhaal tijdens de Secretary Power Class. Als je deelneemt ontvang je het boek van Ben Tiggelaar ‘Dit wordt jouw jaar’ en een Douglas Giftcard t.w.v. € 25,-. Deze dag mag je gewoon niet missen!

Bekijk de Secretary Power Class

Over natc

Bekijk ook

Multitasken secretaresse

Multitasken of niet… enkele tips om je werk goed te doen

Bodiëlle Nooitgedagt geeft aan dat multitasken wel bestaat, maar dat je maar één ding tegelijk kan doen als je goed focust.