Hét blog voor de ervaren assistant

Blijf knokken en beloon jezelf met goud: het verhaal van Leontien van Moorsel

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Leontien-van-Moorsel-1-788x1024.jpg

Leontien van Moorsel is de beste Nederlandse wielrenster aller tijden. Ze heeft van jongs af aan op podia gestaan. Haar eerste wereldtitel verdiende ze in 1990 en in 2004 sloot ze haar indrukwekkende carrière af met de ultieme prijs: olympisch goud. De topsportcarrière van Leontien bestond uit hoge pieken, maar ook uit diepe dalen. Ze moest namelijk ook een eetstoornis overwinnen. Leontien spreekt in het tv-programma ‘Meer dan Goud’ openhartig over haar carrière én persoonlijke strijd tegen de eetstoornis.

De wil om te winnen is er altijd

Terwijl Leontien aan de top stond, dacht ze alleen: ‘wat valt er nog meer te winnen?’ Hoog op dat lijstje stond de Tour de France. Tijdens haar eerste deelname behaalde ze de 31e plek, maar ze had het gevoel dat er meer inzat. Alle vrouwen voor haar waren namelijk een stuk ouder én lichter. Het jaar erna is Leontien tien kilo afgevallen en werd ze tweevoudig wereldkampioen. Een bevestiging dat ze op de goede weg is voor haar sport. Ze wint de jaren daarna dan ook de tour, maar tegen welke prijs?

Het kantelpunt nadert

Onderweg naar de top zag de familie van Leontien haar veranderen, van een vrolijke vrouw naar een heel ander mens. Na deelname aan het spelprogramma ‘Sterrenslag’ zag haar vader de dood bij haar intreden. Ze kon zo niet verder en bereikte een kantelpunt. Leontien wou de eetstoornis aanpakken, maar kon dit niet alleen. Ze is fysiek en mentaal in elkaar gestort en besloot om de dappere stap te zetten om weg te gaan bij haar ouders. Zij waren heel lief, te lief voor de eetstoornis. Leontien ging bij de familie van haar partner Michael wonen, dit bleek de beste therapie te zijn die ze kon krijgen.

Een sterke terugkeer in de sport

Twee jaar lang fietste Leontien niet. Ze merkte dat de publiciteit haar niet gelukkig maakte, maar haar familie wel. Na haar herstel stapte ze weer op de fiets en werd wereldkampioen. Hier zegt ze over: ‘De titel was heel erg mooi, maar de balans terugvinden in je leven was mooier omdat je dan weer echt kunt genieten.’ De balans helpt Leontien om haar grootste sportieve prestatie neer te zetten: de Olympische Spelen in 2004. Ze komt tijdens een rit ten val, waardoor het einde van haar wielercarrière dichtbij was. Fysiek én mentaal was Leontien gebroken. Ze had echter maar twee dagen om zich te herpakken voor de volgende tijdrit. Ze ging ervoor en mede door de steun van haar zusje op het zwaarste punt van de route, wist ze te winnen. Goud op de Olympische Spelen, het is haar mooiste medaille.

Een tegenslag is niet het einde, maar juist motivatie

Leontiens verhaal zit boordevol motivatie, inspiratie en doorzettingsvermogen. Na haar eetstoornis is ze meervoudig wereld- en olympisch kampioen geworden en heeft ze het wereldduurrecord verbroken. De eetstoornis was dus niet het einde, maar juist motivatie om terug te keren. Ze zegt: ‘als je blijft knokken, wordt dat met goud beloond!

Laat je nog meer inspireren door Leontien

Wil jij geïnspireerd en gemotiveerd worden door Leontien van Moorsel en diverse andere interessante sprekers? Bezoek dan de Assistant Power Class van SMI op 10 november 2022! Jij bent na deze dag energieker, zelfbewuster en productiever dan ooit, omdat je jouw kracht weet te activeren. Schrijf je nu samen met een collega in en krijg een aantrekkelijke collegakorting!

Benieuwd naar de hele uitzending? Bekijk aflevering 6 van Meer dan Goud.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Doorbreek de werksleur en geef je werkgeluk een boost!

Herken je dit ook? De dagen zijn druk en vliegen voorbij. Er gebeurt zo veel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *