Hét blog voor de ervaren assistant

Podcast: Effectiever werken met agile en scrum

Sander Hoogendoorn - Tech Savvy Assistant Event 2018

We gaan in gesprek met Sander Hoogendoorn – agile coach en auteur – over agile werken, scrum en Getting Things Done: hoe werk je als assistant effectiever hiermee?

Als je agile werkt, kijk je hoe je het beter kunt doen en hoe je jezelf kunt verbeteren. Je prioriteert je werk steeds: ‘Wat is voor mij NU belangrijk’? Je bent wendbaar en flexibel. Agile werken is dus niet: ‘Het moet zo en het kan niet anders’. Sander legt agile kort aan je uit in deze podcast:

Sprint

Elke taak voer je uit in een sprint: je deelt het hele project op in stukjes tijd. De verschillende fases van een sprint: starten, realiseren en evalueren. Tijdens de evaluatie bespreek je wat goed ging en beter kan. Dit is bedoeld om constant te verbeteren.

Teams

Agile werkt het best in kleine teams, zo’n zeven personen. Iedereen heeft een verschillende rol. Teams werken het beste als ze autonoom zijn en bevoegd zijn om beslissingen te nemen.

Stand-up meeting

Om effectief te werken en de sprint elke keer te halen is een stand-up meeting een zeer effectieve vorm van vergaderen. Dit is een korte staande meeting met als enige agendapunt: ‘Waarmee ben je bezig geweest en waarmee ga je vandaag aan de slag?’. Alle andere meetings zijn dan overbodig.

Je vraagt jezelf misschien af: ‘Hoe kan ik als control freak agile werken?’ Het antwoord is: loslaten… 😉

Nieuwsgierig naar meer inzichten? Lees ook deze blogs:

Of beluister andere tech-savvy podcasts


Cursus agile en scrum voor de management assistant

Cursus agile werken voor de managementassistent

Agile werken is een nieuwe, slimme werkwijze voor assistants. Het is niet meer weg te denken in de meeste organisaties. Wil jij agile introduceren in jouw organisatie en/of de voordelen in je eigen werk benutten? Bekijk de 2-daagse cursus Agile en Scrum voor de managementassistent.

Lees meer over de cursus Agile werken

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

5-stappenplan secretaresse toekomst

Een 5-stappenplan naar ondersteuner van de toekomst

Hoe bereid ik me voor om toekomstbestendig te zijn? Deze vraag spookt door het hoofd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *