Hét blog voor de ervaren assistant

Podcast: Effectiever leven en werken met Agile en Scrum

We gaan in gesprek met Sander Hoogendoorn – Software Craftsman, Agile Coach en auteur – over agile werken, scrum en Getting Things Done: hoe doe jij jouw werk als secretaresse effectiever hiermee?

Sander Hoogendoorn - Tech Savvy Assistant Event 2018Als je Agile werkt, kijk je steeds hoe je het beter kunt doen en hoe je jezelf kunt verbeteren. Je bent je werk voortdurend aan het prioriteren: ‘Wat is voor mij NU belangrijk’? Je bent wendbaar en flexibel. Agile werken is dus niet: ‘Het moet zo en het kan niet anders’! We leggen agile werken kort aan je uit.

Sprint

Elke taak voer je uit in een sprint: je deelt het hele project op in stukjes tijd. De verschillende fases van een sprint: starten, realiseren en evalueren. Tijdens de evaluatie bespreek je wat goed ging en beter kan. Dit is bedoeld om constant te verbeteren.

Teams

Agile werkt het best in kleine teams, zo’n zeven personen. Iedereen heeft een verschillende rol. Teams werken het beste als ze autonoom zijn en bevoegd zijn om beslissingen te nemen.

Stand-up meeting

Om effectief te werken en de sprint elke keer te halen is een stand-up meeting een zeer effectieve vorm van vergaderen. Dit is een korte staande meeting met als enige agendapunt: ‘Waarmee ben je bezig geweest en waarmee ga je vandaag aan de slag?’. Alle andere meetings zijn dan overbodig.

Je vraagt jezelf misschien af: ‘Hoe kan ik als control freak agile werken?’ Het antwoord is: loslaten… 😉

Beluister de hele podcast tijdens het Tech Savvy Assistant Event 2018 (bekijk het overzicht van alle tech-savvy podcasts tijdens deze dag):

Omdat Agile en Scrum vaak in één adem worden genoemd, lees ook het blog Scrum is groots! Wat is het geheim?.

Enkele show notes (boeken):

  • Sander Hoogendoorn: ‘Dit is Agile’
  • Mark Manson: ‘De edele kunst van not giving a F*ck’

Cursus Agile Assistant: download brochureNieuwsgierig? Cursus Agile werken als assistant

Agile is uitgevonden door ICT, maar ook een nieuwe, slimme werkwijze voor assistants. Wil jij de voordelen in je werk benutten van Agile werken?

Meld je dan aan voor de 2-daagse cursus Agile Werken als assistant.

Lees meer over de cursus Agile werken

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Waarom bedrijfskunde belangrijk is voor de toekomstgerichte management assistent

Een ervaren consultant op het gebied van motivatie was op een avond gaan bowlen. Een van de mensen nam de bal, naderde de lijn en wierp de bal. Toen begon hij te juichen en rond te springen. Waarom denkt u dat hij zo"n plezier had? Het antwoord was de ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *