Hét blog voor de ervaren assistant

Waarom we agile assistants nodig hebben

Je leest het overal: technologische innovaties maken de toekomst erg veranderlijk. Hoe ga je hiermee om als assistant? Door agile werken onderscheid jij je (nu en in de toekomst) voldoende, zodat jouw werk niet vervangen wordt door deze innovaties. Dit blog legt je uit waarom.

De impact van technologische innovaties op jouw werk

Nieuwe technologie secretaresse

We ervaren elke dag de impact van Kunstmatige Intelligentie (KI) in ons werk. En het is al sterker aanwezig dan dat we vaak doorhebben. Misschien gebruik jij elke dag al KI. Onbewust. Beluister maar eens deze podcast: Kunstmatige intelligentie… Kans of bedreiging?

Dit verandert de manier waarop we werken in alle branches, sectoren en functies. En dit heeft dus ook effect op jou als assistant. Met andere woorden: je dient op een positieve manier alert te zijn op de veranderingen in jouw werk. Nieuwe technologieën kunnen bepaald werk vervangen en tegelijkertijd zorgen voor nieuwe werkzaamheden.

Verhoog je flexibiliteit door agile werken

Hoe zorg je nu dat je deze technologische innovaties te slim af bent… en dit ook blijft? Door te zorgen dat je flexibel bent en klaar bent voor nieuwe rollen en verschuivingen.

Agile werken is het in staat zijn razendsnel in te spelen op onvoorspelbare veranderingen. Zie het als een slimme manier van werken die draait om flexibiliteit. De flexibiliteit die je hard nodig hebt omdat onze wereld in steeds hoger tempo verandert.

‘Wat heb ik aan agile werken?’

Door agile technieken (zoals Scrum, Kanban en Getting Things Done) toe te passen in je werk:

  • werk je sneller en slimmer (en dus efficiënter);
  • ben je zelfredzaam;
  • heb je meer werkplezier;
  • gaat jouw productiviteit omhoog;
  • kan je de toekomst aan!

Je komt tot nieuwe inzichten met agile en leert vanuit jezelf snel te anticiperen op veranderingen en kansen.

Wil jij jezelf profileren als Agile Assistant?

Cursus Agile Assistant: download brochureEn dus jezelf future proof maken? Bekijk dan zeker deze 3-daagse cursus Agile Assistant: je leert jezelf goed kennen, ontdekt wat agile is en hoe het werkt. Je vertaalt deze slimme inzichten direct naar jouw rol binnen de organisatie, waardoor je jouw werkefficiëntie en kwaliteit verhoogt.

Lees meer over de cursus Agile Assistant

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Efficiënt thuiswerken met Outlook, OneNote en Teams

Outlook, OneNote & Teams: laat ze samen vóór je werken

Outlook, OneNote en Teams; het zijn drie super handige tools die je werk een stuk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *