Hét blog voor de ervaren assistant

Waarom we agile assistants nodig hebben

Ben je ook wat terughoudend als het gaat om het woord ‘agile’? Je bent niet de enige. Dit blog legt je op een toegankelijke manier de waarde van de agile assistant uit. Door agile te werken onderscheid jij je (nu en in de toekomst) voldoende, zodat jouw werk niet vervangen wordt door technologische innovaties.

Agile assistant, wendbare ondersteuner

Verhoog je flexibiliteit doorTetris voor wendbaarheid en behendigheid agile werken

Heb je weleens Tetris gespeeld? Het heeft veel overeenkomsten met agile werken: je past verschillende blokjes (de veranderingen) zo aan, dat het precies aansluit op de bedrijfsprocessen en er geen weerstand ontstaat. Dit doe je terwijl de blokjes steeds sneller naar beneden vallen: veranderingen in organisaties nemen namelijk steeds sneller toe. Hoe wendbaarder je bent, hoe hoger je score, dus hoe meer impact je maakt op de organisatie.

Met andere woorden: Hoe zorg je ervoor dat je deze technologische innovaties te slim af bent… en blijft? Door te zorgen dat je flexibel bent en klaar staat voor nieuwe rollen en verschuivingen.

Agile werken is het in staat zijn razendsnel in te spelen op onvoorspelbare veranderingen. Zie het als een slimme manier van werken die draait om flexibiliteit. De flexibiliteit die je hard nodig hebt omdat onze wereld in steeds hoger tempo verandert.

‘Wat heb ik aan agile werken?’

Door agile technieken (zoals Scrum, Kanban en Getting Things Done) toe te passen in je werk:

  • werk je sneller en slimmer (en dus efficiënter);
  • ben je zelfredzaam;
  • ervaar je meer werkplezier;
  • neemt je productiviteit toe;
  • ben je klaar voor de toekomst!

Met agile kom je tot nieuwe inzichten en leer je snel anticiperen op veranderingen en kansen.

De impact van technologische innovaties op jouw werk

We ervaren elke dag de impact van Kunstmatige Intelligentie in ons werk. Het heeft inmiddels een punt bereikt dat we er niet meer omheen kunnen. Heb jij al eens gebruik gemaakt van ChatGPT, de digitale assistent die bijna al jouw vragen kan beantwoorden?

In onderstaande podcast luister je hoe kunstmatige intelligentie nog meer een rol speelt in ons dagelijks leven: Kunstmatige intelligentie… Kans of bedreiging?

Dit verandert de manier waarop we werken in alle branches, sectoren en functies. Dit heeft ook effect op jou als assistant. Kortom: je dient op een positieve manier alert te zijn op de veranderingen in jouw werk. Nieuwe technologieën kunnen bepaald werk vervangen en tegelijkertijd zorgen voor nieuwe werkzaamheden.

Wil jij jezelf profileren als Agile Assistant?Cursus Agile Assistant

En dus jezelf future proof maken? Bekijk dan zeker deze 2-daagse cursus Agile Assistant: je leert jezelf goed kennen, ontdekt wat agile is en hoe het werkt. Je vertaalt deze slimme inzichten direct naar jouw rol binnen de organisatie, waardoor je jouw werkefficiëntie en kwaliteit verhoogt.
Lees meer over de cursus Agile Assistant

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *