Hét blog voor de ervaren assistant

Secretary Power Class bruist … cocktail time!

Het is zomer, en dat vieren we met … cocktails! Hieronder een aantal van onze favorieten, want ook hier krijgen we energie van:

Top 3: Cocktails met prosecco

1. Royal Cocktailicious
Een cocktail met een ROZE randje. De Trojka Vodka zorgt voor de mooie en exclusieve roze uitstraling. De Goldstrike zorgt voor de special “bling bling” effects in de cocktail. Een echte cocktail voor ladies with style!

Ingrediënten:

 • Trojka Vodka (roze) – 1,5 deel
 • Goldstrike – 1 deel
 • Prosecco – 10 cl
 • Limoen
 • Aardbei
 • Roze bloemkelk

NB: in plaats van roze vodka kun je ook roze Monin suikersiroop gebruiken met vodka.

Hoe maak je de Royal Cocktailicious?
Gebruik een longdrink glas gevuld met ijs. Begin met het uitknijpen van een halve limoen. 1,5 deel Trojka. Prosecco. Kort roeren zodat de cocktail op kleur komt. De Glokdstrike doe je als laatste in het glas zodat de blinkende deeltjes boven in het glas blijven. Garneer de Royal Cocktailicious met een aardbei (met kroontje!) en een roze bloemkelk. Enjoy!

2. Limon Fizz
Lekkere cocktail variatie met Limoncello. Fris en bruisend! Uitermate geschikt voor een feestelijke avond. Heerlijk als welkomstdrankje!

Ingrediënten:

 • Limoncelle – 1 deel
 • Prosecco – 3 delen
 • Citroen – 1 el citroensap

Hoe maak je de Limon Fizz?
Gebruik voor dit drankje een mooi champagneglas. Begin met een klein laagje limoncello, schenk het glas verder vol met prosecco. Gebruik voor de finishing touch een schijfje citroen om de limoncello cocktail af te maken.

3. Fierito
De Fierito maak je met Fiero (een martini drankje op basis van bloedsinaasappels) en Prosecco. De sinaasappelsap maakt de smaak van de Fiero wat zachter.

Ingrediënten:

 • Fiero – 1 deel
 • Prosecco – 1 deel
 • Sinaasappelsap – 1 deel
 • Sinaasappelschijf

Hoe maak je de Fierito?
Vul een wijnglas met (crushed) ice. Begin met de prosecco en het sinaasappelsap. Voeg als laatste 1 deel fiero toe. Hiermee krijgt de cocktail een mooie kleur. Roer als laatste de smaken goed door elkaar en garneer met een schijfje sinaasappel.

Top 3: Fruitcocktails (zonder alcohol)Niet alle cocktails lenen zich om alcoholvrij te maken, fruitcocktails lenen zich hier vaak wel goed voor. Met vers fruit en een goede blender maak je heerlijke fruitcocktails. Onze top 3 van de lekkerste “virgin” cocktails die qua smaak en presentatie niet onder doen voor hun alcoholische naamgenoten.
Strawberry Mojito Virgin
Een heerlijke combinatie van aardbeien, limoen en munt. Gebruik een stevig glas. Muddle (stampen) daarin de limoen met rietsuiker. Voeg verse munt en aardbeien toe. Vullen met ijs en stirren. Vul tot slot het glas tot aan de rand met crushed ice en vul het af met met bruiswater. Voorzichtig roeren en garneren met munt en/of een aardbei.
Besame Smoothie
Om te zoenen zo lekker. Begin met rood fruit in een blender. Gebruik frambozen, zwarte bessen en aardbeien. Voeg hier wat suikersiroop en yoghurt aan toe en blenden maar. Inschenken in een long drink glas met ijs. Garneren met rood fruit of munt.
Sunny Martini Virgin
Deze lijkt recht uit de zon te komen. Shake verse sinaasappelsap met passievruchtsap en schenk dit uit in een martini glas. De garnering met oranje fruit maakt de Sunny Martini helemaal af. Een exclusief alternatief voor de jus d”orange bij een lekker ontbijtje met een croissantje en een gekookt eitje!

Kom naar de Secretary Power Class: één dag inspiratie > 365 dagen energie!

Bekijk de Secretary Power Class

Over natc

Bekijk ook

Multitasken secretaresse

Multitasken of niet… enkele tips om je werk goed te doen

Bodiëlle Nooitgedagt geeft aan dat multitasken wel bestaat, maar dat je maar één ding tegelijk kan doen als je goed focust.