Hét blog voor de ervaren assistant

Wordt je organisatie steeds digitaler? Zet de werknemers voorop!

Twee derde van de digitale projecten mislukt binnen organisaties. Ze leveren niet de beloofde verwachtingen. Gerrie Smits, een van onze sprekers tijdens de Assistant Power Day, stelt dat digitale projecten falen omdat ze de technologie boven de gebruikers stellen, te duur zijn en gefocust zijn op korte termijn.

Om verbetering aan te brengen in een organisatie is het najagen van technologie een no-go. Want technologie verandert razendsnel en is moeilijk bij te houden: Artificial Intelligence, VR, 3D-printing, Blockchain etc. We hebben weinig zicht op hoe deze trends zich zullen ontwikkelen en wat de impact zal zijn…

Hoe zorg je er dan voor dat digitale projecten niet falen?

Graaf een stukje dieper en begrijp je werknemers

Wie is er altijd betrokken bij technologie? De mens! Als je goed achter de behoeften van je werknemers komt, creëer je een basis voor het oplossen van problemen. Technologie wordt namelijk makkelijker als je luistert naar de wensen van de gebruiker. Je kunt gaan experimenteren met de nieuwste snufjes, zoals VR en robotica. Maar als je niet in een échte behoefte voorziet, wat levert het dan op?

Dus: als internet en technologie van grote invloed zijn op jouw organisatie, achtervolg deze dan niet. Focus op je gebruikers, het bijbehorende gedrag en de behoeften. Weet wat daadwerkelijk nodig is voor het bedrijf (of juist niet).

Wat betekent dit voor jou?

Dat een organisatie steeds technischer wordt is natuurlijk onvermijdelijk. Ook voor de assistant betekent dit niet alleen techniek consumeren, maar ook op adviserend vlak een rol te gaan vervullen. Een programmeur hoef je niet te worden, maar ook als secretaresse moet je werken aan je digitale geletterdheid.

Dit blog is gebaseerd op het blog van Gerrie Smits: Digital Transformation? Put People First and Tech Will Follow.


Update je digitale vaardigheden

Als secretaresse hoef je niet zélf op zoek te gaan naar de laatste ontwikkelingen. Met de 2-daagse cursus Tech-savvy Assistant ben je weer helemaal op de hoogte! En wees gerust: je hebt geen voorkennis nodig.

Digitale trends: the good, the bad and the ugly

Tijdens de Assistant Power Day 2022 in Antwerpen ontdek je met welke vaardigheden jij een verschil maakt. Gerrie Smits is één van de zes sprekers en neemt je mee in digitale trends:

  • Wat zijn de belangrijkste digitale trends? AI, robots en chatbots!?
  • Was is de impact van al die technologie op je job als assistant?
  • Wat moet je wel en juist niet doen om meerwaarde te hebben in de digitale wereld?

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Pauze nemen voor meer creativiteit

Voed je brein: ga jij al 2 minuten per uur offline?

Als ondersteuner werk je langdurig (hybride) achter een scherm. Binnen 24 uur verwerk je meer …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *