Hét blog voor de ervaren assistant

Wordt je organisatie steeds digitaler? Zet de werknemers voorop

Twee derde van de digitale projecten mislukt binnen organisaties. Ze leveren niet de beloofde verwachtingen. Gerrie Smits stelt dat digitale projecten falen omdat ze de technologie boven de gebruikers stellen, te duur zijn en gefocust zijn op korte termijn.

Om verbetering aan te brengen in een organisatie is het najagen van technologie een no-go. Want technologie verandert razendsnel en is moeilijk bij te houden: Artificial Intelligence, VR, 3D-printing, Blockchain etc. We hebben weinig zicht op hoe deze trends zich zullen ontwikkelen en wat de impact zal zijn…

Hoe zorg je er dan voor dat digitale projecten niet falen?

Graaf een stukje dieper en begrijp je werknemers

Wie is er altijd betrokken bij technologie? De mens! Als je goed achter de behoeften van je werknemers komt, creëer je een basis voor het oplossen van problemen. Technologie wordt namelijk makkelijker als je luistert naar de wensen van de gebruiker. Je kunt gaan experimenteren met de nieuwste snufjes, zoals VR en robotica. Maar als je niet in een échte behoefte voorziet, wat levert het dan op?

Dus: als internet en technologie van grote invloed zijn op jouw organisatie, achtervolg deze dan niet. Focus op je gebruikers, het bijbehorende gedrag en de behoeften. Weet wat daadwerkelijk nodig is voor het bedrijf (of juist niet).

Wat betekent dit voor jou?

Dat een organisatie steeds technischer wordt, is natuurlijk onvermijdelijk. Ook voor de assistant betekent dit niet alleen techniek consumeren, maar ook op adviserend vlak een rol gaan vervullen. Een programmeur hoef je niet te worden, maar ook als assistant is het slim om te werken aan je digitale geletterdheid.

Dit blog is gebaseerd op het blog van Gerrie Smits: Digital Transformation? Put People First and Tech Will Follow.

Update je digitale vaardighedenCursus Efficiënt digitaal werken

Vind je het lastig om zelf op zoek te gaan naar de laatste ontwikkelingen, maar ben je wel nieuwsgierig? Na de 2-daagse cursus Efficiënt Digitaal Werken ben je weer helemaal op de hoogte. Je ontdekt:

  • met welke vaardigheden jij een verschil maakt;
  • wat de belangrijkste digitale trends zijn (AI, robots, chat GPT!?);
  • wat de impact is van al die technologie op je werk als assistant;
  • wat je wel en juist niet moet doen om meerwaarde te hebben in de digitale wereld.

Lees meer over de cursus Efficiënt Digitaal Werken

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *