Hét blog voor de ervaren assistant

Zes tips om goed te beargumenteren

Goed beargumenteren en mensen overtuigen: het wordt steeds belangrijker in onze communicatiemaatschappij. Vooral voor jou als ondersteuner komt goed kunnen beargumenteren van pas. Maar hoe doe je dat precies? In dit artikel delen we een aantal tips.

secretaresse overtuigende handgebaren en beargumenteren
belangrijke soft skills communiceren en beargumenteren
Bronnen: Harvard University & LinkedIn Report

Wist je dit al over communiceren?

Slechts 15% van het succes op werk komt voort uit kennis en kunde. Maar liefst 85% ontstaat door ‘soft-skills’. Dit zijn vaardigheden die in verbinding staan met je persoonlijkheid en niet baanspecifiek zijn. Je ontwikkelt deze eigenschappen gedurende je hele leven. Communicatie valt hier dus onder en is zelfs de belangrijkste soft-skill.Effectief beargumenteren doe je zo:

  1. Bereid jezelf goed voor. Zet al je argumenten op een rij, en bedenk welke mogelijke bezwaren er kunnen zijn. Schrijf de punten op die die bezwaren wegnemen, zodat je ze altijd paraat hebt.
  2. Als je begint met een argument, houd het dan kort. Als je heel lang nodig hebt om je punt te maken, is men minder geneigd om je te geloven. Maak jouw punt kernachtig, dan neemt men het sneller aan.
  3. Gebruik beeldspraak of persoonlijke ervaringen om je punt te onderstrepen.
  4. Als mensen reageren, schrijf dan hun argumenten op. Je kunt er – als ze klaar zijn met hun punt – dan beter op reageren.
  5. Ook als mensen het niet eens zijn met je argumenten, is er vaak een gemeenschappelijk belang. Benadruk dat gemeenschappelijke belang en zoek overeenkomsten.
  6. Mensen zullen kritiek hebben en kunnen dat niet altijd goed verwoorden. Neem de kritiek nooit persoonlijk op, en houd emoties erbuiten. Het gaat om zakelijke argumenten die de doorslag moeten geven.

Strategisch leren beïnvloeden?

Opleiding Senior Assistant op strategisch niveauMet de juiste daadkracht én communicatie creëer je aandacht voor jouw strategische adviezen en voel je je comfortabel genoeg om die te geven waar dat nodig is. Het is niet moeilijk te leren, je moet alleen weten hoe.

Tijdens de opleiding Senior Assistant op strategisch niveau ontwikkel je jouw strategische vaardigheden – waaronder beïnvloeden op strategisch niveau. In 5 dagen tijd ontdek je hoe je met jouw manager meegroeit en het MT adviseert. Je krijgt het inzicht en zelfvertrouwen om de positie van strategisch assistant te pakken.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *