Hét blog voor de ervaren assistant

Zes tips om goed te beargumenteren

Goed beargumenteren en mensen overtuigen, het wordt steeds belangrijker in onze communicatiemaatschappij. Ook als je als secretaresse werkt in een corporate omgeving, komen de vaardigheden om goed te argumenteren goed van pas. Maar hoe doe je dat precies? Hierbij een aantal tips voor je.

  1. Bereid jezelf goed voor. Zet al je argumenten op een rij, en bedenk welke mogelijke bezwaren er kunnen zijn. Schrijf de punten op die die bezwaren wegnemen, zodat je die altijd paraat hebt.
  2. Als je begint met een argument, hou het dan kort. Als je heel lang nodig hebt om je punt te maken, zullen mensen minder geneigd zijn om je te geloven. Maak jouw punt kernachtiger, dan nemen mensen het sneller aan.
  3. Gebruik beeldspraak, of persoonlijke ervaringen om je punt te onderstrepen.
  4. Als mensen reageren, schrijf dan hun argumenten op. Je kunt er – als ze klaar zijn met hun punt – dan beter op reageren.
  5. Ook als mensen het niet eens zijn met je argumenten is er vaak een gemeenschappelijk belang. Benadruk dat gemeenschappelijke belang en zoek overeenkomsten.
  6. Mensen zullen kritiek hebben, en kunnen dat niet altijd goed verwoorden. Neem de kritiek nooit persoonlijk op, en hou emoties erbuiten. Het gaat om zakelijke argumenten die de doorslag moeten geven.

Wil je op corporate niveau jezelf ontwikkelen en professionaliseren? Dat kan tijdens de opleiding “Senior Assistant in corporate governance”.

Het doel van de opleiding is:

  • Vergroten van je kennis te vergroten van bedrijfsvoering
  • Breder inzicht krijgen in je organisatie
  • Adviezen uitbrengen aan management & bestuur

Naar Senior Assistent Corporate Governance

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Efficiënt thuiswerken met Outlook, OneNote en Teams

Outlook, OneNote & Teams: laat ze samen vóór je werken

Outlook, OneNote en Teams; het zijn drie super handige tools die je werk een stuk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *