Hét blog voor de ervaren assistant

Veranderen of ontslag

Hier word je niet echt blij van, het is niet een hele gezellige titel. Maar wel recht voor zijn raap, want we gaan er geen doekjes meer om winden. Het is een duidelijke waarschuwing om alert te blijven. Nee, de functie van de assistant zal niet verdwijnen. Ja, de functie zal wel gaan veranderen. Sterker nog, de functie is al behoorlijk aan verandering onderhevig. En dit gaat nog wel door de komende jaren.

Er is werk aan de winkel

Als jij diegene bent die nog steeds liever op de traditionele manier werkt of liever niet mee wil bewegen met de veranderingen, ga jij het niet redden. Klinkt onaardig, maar is wel heel eerlijk. Organisaties zijn veranderd. Hiërarchische organisaties veranderen in organisaties met een platte structuur. Er wordt uitgegaan van samenwerken en snel inspelen op veranderingen.

De nieuwe manager

Managers zitten niet meer te wachten op een secretaresse die op de traditionele manier werkt. De rol van de manager is namelijk ook veranderd. De manager werkt met een tablet en een smartphone en heeft zijn of haar zaken al afgewerkt zonder dat jij daar erg in hebt. De nieuwe manager wil geen dikke mappen mee naar een vergadering, maar ontvangt stukken liever op de tablet. Het aantal emailberichten dat in de mailbox van de manager terecht komt is, in vergelijking met een aantal jaren terug, aanzienlijk gestegen. Agendabeheer als hoofdtaak is echt passé. De manager van nu wil een sparringpartner, en een goeie ook.

Pak die kans!

Juist in alle veranderingen liggen de kansen. Het is belangrijk dat jij gaat bewegen, dat meegaat met de veranderingen. Blijf niet stilstaan en afwachten, maar sta aan het roer en zorg dat jij de boot niet mist. Deze veranderingen vragen om andere competenties; een zelfverzekerde houding, leidinggeven, invloed uitoefenen enz. Aan de slag!

Zo ga je aan de slag

Tijdens de Secretary Power Class krijgen je in recordtempo een kijkje in de toekomst en leer je zelfverzekerder te worden en zelf aan het roer te staan. Met powerlezingen over invloed uitoefenen, buitengewoon presteren, denken in mogelijkheden, wat gaat er veranderen en hoe jij kunt handelen.

Vorig jaar hebben 148 secretaresses de inhoud van deze hele dag beoordeeld met maar liefst een 8,8. Dit programma mÓet je gewoon gezien hebben!

Bekijk het programma

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *