Hét blog voor de ervaren assistant

Technologie voor secretaresses (in normale mensentaal dus)

Techneut Sander Hoogendoorn is een echte inspirator die lastige concepten op een eenvoudige manier uitlegt – met humor en pragmatisch. Hij vertelt tijdens het Tech Savvy Assistant Event op 6 juni 2019 over werken met agile en in de cloud. Vorig jaar was hij met een 8,4 de best beoordeelde spreker! Maak hieronder alvast kennis met hem.

Sander Hoogendoorn - Tech Savvy Assistant Event 2018

Zelfs als je niet in de technologie werkt, zijn techneuten makkelijk te spotten. Bril, baard, zwarte t-shirts met opdrukken van death metal bands, soms een ruitjesoverhemd, spijkerbroek en gympen en enigszins contactmijdend. Als je maar lang genoeg in het vakgebied software development werkt, ga je er vanzelf zo uitzien. Op verjaardagen word ik nog altijd aangesproken met: ‘Zeg, jij weet toch iets van computers?’. Iedere keer dat ik bij mijn hoogbejaarde ouders thuis kom, bedankt mijn moeder me voor de foto’s die ik aan haar opstuur, maar die ik in werkelijkheid op Instagram plaats. En heeft mijn vader nog net voor ik weer op huis aan wil gaan een vraag over iets technologisch onverklaarbaars. ‘Het internet doet het niet meer’ of ‘Ik kan mijn mail niet meer lezen’.

Technologie is zelfs voor techneuten moeilijk bij te benen

Technologie ontwikkelt zich in een hoog tempo. En eigenlijk is het nog erger gesteld. Niet alleen gaat het in een hoog tempo, maar het tempo waarmee technologie verandert neemt steeds toe. Het is nog amper bij te houden. We hebben het over de cloud, big data, mobiele apps, artificial intelligence, blockchain, agile, lean en ga zo maar door. En dat is nog maar het topje van de ijsberg. Zelfs voor techneuten is het moeilijk bij te benen…

Nieuwe technologie secretaresse

Vorige week kreeg ik een mailtje van de secretaresse van mijn vorige opdrachtgever dat ze nog steeds in mijn online agenda kon. Op zich niet erg, maar ik moest even flink graven om het weer recht te zetten. Op de terugweg van een korte vakantie probeerde ik een restaurantje in Zuid-Duitsland terug te vinden waar we een jaar eerder hadden gegeten. Google wist het me binnen de minuut te vertellen. En zelfs nog op welke dag en welk tijdstip we daar waren. Het ontbrak er nog aan dat Google me vertelde wat we hadden gegeten, maar dat wist TripAdvisor gelukkig wel.

Agile, cloud… begrijpelijke praktijkvoorbeelden

Hoe cool is het dan om als typische techneut in normale mensentaal je te proberen uit te leggen wat begrippen als agile en cloud nu eigenlijk betekenen! Alhoewel het event pas in juni plaatsvindt, ben ik al weken begrijpelijke praktijkvoorbeelden aan het verzamelen, zoals:

  • Waar staat je mail eigenlijk als je geen vaste computer meer op je bureau op kantoor hebt?
  • Over mijn Fitbit die via de cloud synchroniseert met mijn telefoon en mijn weegschaal die dagelijks mijn gewicht en verpercentage naar de cloud stuurt.
  • Over de thermostaat in de woonkamer die zoveel gegevens verzamelt dat mijn energieleverancier mij tips kan geven welk moment van de dag ik het beste mijn vaatwasser kan aanzetten.

Ik vind het erg leuk om ook dit jaar mijn fascinerende wereld te delen op het Tech Savvy Assistent Event. En mochten jullie nog goeie voorbeelden of vragen hebben, dan zie ik jullie feedback graag ergens in de cloud (of mail het naar techsavvyassistant@ditisagile.nl) :).

Cursus Tech-Savvy assistant

Samenwerken met agile en werken in de cloud

Het is wel duidelijk: technologie dringt jouw vak binnen. Er zijn andere manieren van denken en samenwerken nodig binnen iedere organisatie.

Met de 2-daagse cursus Tech-savvy assistant bereid je je voor en laat je je niet inhalen door kunstmatige intelligentie, apps en tools. Je laat deze technologieën voor jou werken.

Lees meer over de cursus Tech-savvy assistant

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *