Hét blog voor de ervaren assistant

Wat verdient een secretaresse in 2022?

Secretary Management Institute heeft een salarisonderzoek uitgevoerd met behulp van vacaturesites Indeed, Talent.com en Glassdoor. In dit blog geven we jou antwoord op de brandende vraag: wat is het gemiddeld salaris van een secretaresse?

hoeveel verdient een secretaresse salaris

Secretaresse, assistant, ondersteuner…

What’s in a name? Een piloot is een piloot. Daarentegen is de functiegroep bij een secretaresse behoorlijk breed. De één krijgt de functietitel ‘directie assistant’ toebedeeld, terwijl de ander met precies dezelfde taken tot ‘bestuurssecretaresse’ wordt bestempeld. 

Resultaten salaris secretaresse

FunctietitelGemiddeldeBereik
Officemanager/afdelingssecretaresse€ 2.750+/- € 250
Secretaresse (algemeen)€ 2.795
Medisch secretaresse€ 2.800+/- € 250
Juridisch secretaresse€ 2.810+/- € 250
Management assistent€ 2.880+/- € 400
Directie-/bestuurssecretaresse€ 3.100+/- € 400
Executive-/personal assistant€ 3.295+/- € 500

Ter toelichting, zodat je precies weet wat de bedragen betekenen:

 • Gemiddeld, gewogen salaris
 • Werkweek van 40 uur
 • Bruto per maand
 • Afgerond op vijftallen
 • Data opgehaald op 8-4-2022

De data van de vacaturesites zijn enkel gebruikt indien er bij een functie 100 of meer salarissen van verschillende werknemers zijn doorgegeven. Naast het gemiddelde is berekend hoeveel het salaris kan afwijken. De volledige resultaten staan in het salarisonderzoek 2022 van Secretary Management Institute.

Disclaimer

Bovenstaande resultaten zijn een gemiddelde en kunnen variëren. Factoren die afhankelijk zijn voor het bepalen van het salaris zijn:

 • Leeftijd
 • Opleiding
 • Werkervaring
 • Regio
 • CAO
 • Arbeidsmarkt
 • Bonussen en extra’s

Uiteraard is het maandelijkse salaris niet de enige factor die ‘van waarde’ is. Denk ook altijd na over secundaire voorwaarden (laptop, auto, pensioen, ziektekostenverzekering, etc) die je dus niet direct terugziet in het salaris. En wellicht nóg belangrijker zijn waardering, leuke collega’s, flexibele werktijden, een goede werkplek, etc. Dit laten we in dit blog buiten beschouwing.

Lees ook het blog: Assistant, creëer je eigen zomerschool


Wil jij een stap maken in jouw ontwikkeling én salaris?

Zomeractie Secretary Management Institute 2022

Zet een flinke stap in jouw persoonlijke groei én toon jouw niveau aan met een opleiding op HBO-niveau van Secretary Management Institute. Je hebt de keus uit een groot en gevarieerd aanbod op het gebied van o.a. communicatie, toekomst skills, praktische vaardigheden en strategische ontwikkeling.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Jouw confronterende digitale wake-up call

Confronterend. Een echte eye-opener. Help, de jongere generaties zijn pas écht Tech Savvy! Dit is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *