Hét blog voor de ervaren assistant

Jouw confronterende digitale wake-up call

Confronterend. Een echte eye-opener. Help, de jongere generaties zijn pas écht Tech Savvy! Dit is slechts een greep uit de reacties van de presentatie van spreker Sander Duivestein – trendwatcher nieuwe technologie en auteur – tijdens de Tech Savvy Assistant Event 2019 in Utrecht.

Een race tegen de klok

In een hoog en duizelingwekkend tempo liet Sander de technologische hoogtepunten zien van de afgelopen 150 jaar zien. Hij ging er in een rap tempo doorheen. En dat is niet voor niets… de snelheid van de technologische ontwikkelingen doen dat ook.

Neem nou de mobiele app Pokémon GO. Binnen één week bereikte de app 50 miljoen gebruikers. En dat te bedenken dat het de telefoon, die in 1875 uitkwam, daar 75 jaar over deed, en het internet, uit 1989, nog maar 4 jaar. Een exponentiële groei dus. Het gevolg? De jongere generatie kan zelfs geen analoge klok meer lezen, omdat ze dit nooit meer doen…!

Gedragsverandering door digitale technologie

Worden we als mens gelukkig van digitale technologie? Tik eens op Google: Hillary Clinton selfie gekte. De foto spreekt voor zichzelf. We worden een toeschouwer van onze eigen beleving. Herken je dit? Een concert beleef je tegenwoordig alleen nog maar via het beeldscherm van je smartphone. Baby’s worden nog nét niet geboren met een smartphone in hun handen.

Robots kunnen al denken

De samenleving verandert snel, heel snel. Technologie nam in eerste instantie de spierkracht over – denk aan magazijnen en logistieke processen -, maar neemt nu de denkkracht over. De robotisering gaat steeds verder en verder. Je Google Assistant staat altijd paraat om jouw vragen te beantwoorden.

Wat kun jij doen?

Maar hoe moet ik mij dan als secretaresse voorbereiden? Daar gaf Sander een heel duidelijk antwoord op: “er is geen handleiding voor de toekomst. Ga experimenteren, ga juist aan de slag met technologie, durf te falen en daarna door te gaan. Denk vooral niet, ach ik hoef dit toch allemaal niet te weten.” Hij zegt daarom niet voor niets: verander of verdwijn. Eten of gegeten worden.

Cursus Tech-Savvy assistant

Nieuwsgierig? Cursus Tech-savvy assistant

Het is wel duidelijk: technologie dringt jouw vak binnen. Er zijn andere manieren van denken en samenwerken nodig binnen iedere organisatie.

Met de 2-daagse cursus Tech-savvy assistant bereid je je voor en laat je je niet inhalen door kunstmatige intelligentie, apps en tools. Je laat deze technologieën voor jou werken.

Lees meer over de cursus Tech-savvy assistant

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *