Hét blog voor de ervaren assistant

Creëer je assistant zomerschool: ontwikkel jezelf én geniet

Richting de vakantietijd reflecteert werkzaam Nederland op het afgelopen jaar. Door het loslaten van de waan van de dag en alle verplichtingen, komt er ruimte vrij voor jezelf. Hè, fijn!

Ook kun je in deze tijd rustig en ongestoord nadenken over je persoonlijke ontwikkeling: zit je goed op je plek, doe je wat je écht leuk vindt en welke leerbehoefte heb je voor het komende jaar?

Denk in de zomer na over je loopbaan

Zomerschool: podcasts, zelfstudies en online workshops

Met zomerschool bedoelen we niet dat je 4 weken intern gaat of dagen achtereen aan het blokken bent. Nee, laten we het vooral heel ontspannen houden.

Gebruik je vakantietijd dus vooral om te genieten én jezelf in kleine stapjes te ontwikkelen. Bijvoorbeeld: iedere ochtend een (half) uurtje zelfstudie of een podcast luisteren in de tuin of op het balkon geeft al zoveel voldoening. Door de ontspannen vakantiesfeer blijft de inspiratie ook langer hangen. Je brein krijgt de rest van de dag de creatieve ruimte voor de juiste praktijkgerichte invulling ervan.

Met deze zelfstudies, online workshops en podcasts ontwikkel je jezelf deze zomer. In kleine stappen, waar en wanneer jij dat wilt. Je verdiept je in diverse onderwerpen die passen bij de managementassistent van nu én de toekomst:

Zelfstudie Managementassistent

Waar ligt jouw leerbehoefte?

Stel jezelf eens deze drie vragen:

  1. Word je blij van wat je doet?
    Ga eens na wat een werkdag voor jou leuk, gewoon of minder leuk maakt. Waardoor komt dat? Kun jij je drijfveren kwijt in je werk, dan geeft dat energie. Kan dat niet, dan vreet het energie.
  2. Kun je je talenten voldoende benutten?
    Als je aan vrienden, familie en collega’s vraagt waar je goed in bent, wat zeggen ze dan? Grote kans dat je daarmee je talent te pakken hebt. Veel assistants zijn bijvoorbeeld heel zorgzaam en ze maken het anderen graag naar de zin. Komt dit voldoende naar voren in je werk? Voor je werkplezier is het essentieel dat je je talent(en) kwijt kunt in je baan.
  3. Wat kun je doen om je loopbaan bij te stellen?
    Als het om je loopbaan gaat, ben jij (meestal) in the lead. Zorg ook dat dit zo blijft: blijf nadenken over je ontwikkeling en in je eigen belang. Waar sta je en waar wil je heen?

Maak je ontwikkelingswens concreet

Door concreet te weten wat jij wil leren, kan je het ook daadwerkelijk in gang zetten. Welke talenten wil je versterken? Wat heb jij altijd nog willen doen? Welke vaardigheden mogen opgepoetst worden of welke slimme werktechnieken wil jij leren? Waar krijg je écht energie van en wat wil je verder uitbouwen?

Laat het eens bezinken en borrelen. Dan ontstaat er vanzelf een mooi ontwikkelplan. Maak er een mooie zomer van en ga ervoor in je tuin, op je balkon of zelfs op vakantie!


Tip: laat opleidingsadviseur Marjan met je meedenken

Marjan Muller - Secretary Management InstituteWe beseffen dat het best lastig is om zelf een weg te banen door het opleidings-oerwoud. Lukt dat niet, dan denken we graag vrijblijvend met je mee om je een stap verder te brengen. Als opleider van ervaren assistants (al meer dan 30 jaar) weten we wat er speelt in de markt, welke taakveranderingen eraan komen en welke vaardigheden gevraagd worden door werkgevers.

Onze opleidingsadviseur Marjan Muller denkt graag met je mee: 040 – 2 974 947 of 06 – 10 352 606. Nog een tip van Marjan: bel ook zeker andere opleidingsexperts. Bundel al hun inzichten op tot de beste opleidingskeus te komen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *