Hét blog voor de ervaren assistant

Vijf tips voor een overstap van junior naar medior secretaresse

Je bent al een tijdje aan het werk als junior secretaresse. Praktische vaardigheden, zoals plannen, organiseren en notuleren behoren stuk voor stuk al tot jouw takenpakket. Je hebt ze allemaal eigen gemaakt, maar nu is het tijd voor de volgende stap: persoonlijke vaardigheden.

Hoe ontwikkel je deze extra vaardigheden om de volgende stap te maken in jouw carrière als secretaresse? Begin bij deze vijf tips.

assistant blij telefoon

1. Toon jouw talenten als secretaresse

Het is fantastisch dat jij je werk altijd op tijd af hebt, dat je punctueel bent en altijd een luisterend oor biedt. Je toont je meerwaarde pas écht door jouw unieke talenten ook uit te dragen. Maak goed zichtbaar wat je doet en leert, dan komt de gewenste carrièrestap steeds dichterbij.

2. Laat jouw mening horen

Wil jij je ontwikkelen in jouw rol als secretaresse? Het is dan belangrijk dat je actief meedenkt; jouw mening en expertise is namelijk erg waardevol voor de manager. Je helpt diegene met oplossingen vinden en zet hem of haar aan het denken, hiermee ondersteun je nóg beter.

3. Werk proactief

Wacht jij af tot het werk naar jou toekomt? Niet erg handig als je de stap naar medior secretaresse wilt maken. Een succesvolle secretaresse kent de behoeften en wensen van de manager. Speel hierop in en vervul taken voordat deze jouw kant opkomen. Zo ontzorg je jouw manager.

4. Communiceer ‘in stijl’ met je collega’s

Communiceren gaat met de ene collega als vanzelf, terwijl het met de ander meer moeite kost. Jij krijgt als spin in het web met veel verschillende persoonlijkheden te maken. Pas jouw communicatiestijl aan op basis van degene waarmee je praat. Voorspel hoe jouw collega’s reageren op bepaalde situaties en anticipeer daarop. zo werk je effectiever, efficiënter en prettiger samen.

5. Maak een stappenplan

Je wilt groeien in je rol, maar soms is het lastig te achterhalen welke stappen je daarvoor moet zetten. Een coach helpt je bij het formuleren van de stappen die je kan nemen. Je werkt zo gericht naar jouw doel én je kan bij jouw manager aantonen welke stappen jij hebt gezet.


Zet de volgende stap in jouw ontwikkeling

Wil jij essentiële vaardigheden voor de secretaresse verder ontwikkelen om de volgende stap te zetten in jouw werk? Versterk dan de vijf genoemde persoonlijke vaardigheden tijdens de Online training: Van Junior naar Medior Assistant. Je staat hierdoor sterker in je rol, waardoor je stappen maakt richting jouw welverdiende promotie.

De trainingen zijn inclusief persoonlijke coaching: je gaat samen met een ervaren coach aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeldoelen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *