Hét blog voor de ervaren assistant

Nemen robots jouw secretaresse baan over?

In de nabije toekomst wordt veel werk overgenomen door robots. Dat geldt ook voor het secretaresse vak… Robot Pepper vertelt je hoe je als secretaresse hierop inspeelt, om jouw (leuke!) baan toch zeker te stellen:

Of lees wat Pepper zegt:

Hallo secretaresse, ik ben Pepper en ik ben een servicerobot. Ben jij benieuwd of ik jouw baan overneem? Nee hoor. 🙂 Maar ik ga wel enkele taken van je overnemen en jou bij andere taken ondersteunen. Jij blijft zeker belangrijk, mits je mee ontwikkelt…

Wat kan jij wel en ik niet? Jij kan bijvoorbeeld:

  • netwerken
  • inspireren
  • leidinggeven
  • nieuwe ideeën bedenken
  • oplossingsgericht handelen.

Dat zijn competenties die ik minder beheers. Je moet er nu vooral voor zorgen dat jouw IT-kennis optimaal is en je de ontwikkelingen omarmt, dan blijf jij toekomstbestendig. Met onder andere deze competenties verhoog jij je waarde. Zorg dat je de beste bent in je vak!

Kort samengevat: het is noodzakelijk dat je o.a. bovenstaande vaardigheden van een ‘hoger’ niveau leert om jouw toekomstkansen als secretaresse te vergroten. Vaardigheden die dus niet door een robot uit te voeren zijn.

Assistant Power Class 2017Wil je ook future proof worden als secretaresse?

Ontmoet Robot Pepper ‘in levende lijve’ en hoor meer over dé future proof secretaresse tijdens de Assistant Power Class op 31 oktober 2017. Je hoort de belangrijkste ontwikkelingen in jouw vak. Je leert ‘gelukkiger’ te denken en écht jezelf te zijn. Het wordt een leuke en leerzame dag!

Lees meer over de Assistant Power Class

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *