Hét blog voor de ervaren assistant

Naar een mooiere secretaresse baan, zonder weg te gaan!

Blije secretaresseSoms voel je je meer vermogend en in andere periodes meer onvermogend. Dat hebben we allemaal. Hoe kun je in tijden van onvermogen weer terug in je kracht komen? En welke onderliggende kracht zet je dan in?

Door een bezuinigingsronde heeft Ingrid er als Personal Assistent een aantal extra taken bijgekregen. Eigenlijk redt ze het niet meer. Ze krijgt steeds klanten aan de telefoon met vragen die ze niet kan beantwoorden. Ze krijgt steeds meer klachten en vervelende telefoontjes van ontevreden klanten. Ze doet steeds weer nieuwe beloftes die ze achteraf niet kan waarmaken. Ze wordt steeds vermoeider en reageert prikkelbaar. Ze weet dat haar baas het privé behoorlijk lastig heeft en ze durft het gesprek met hem hierover niet aan…

In dit soort periodes waarin je aan het overleven bent, is het heel erg moeilijk om jouw talent tot uiting te laten komen. Doordat je de situatie niet aanpakt zoals je zou willen, creëer je effecten die je niet wilt. Die de zaak zelfs verergeren.

Talenten van Ingrid zijn haar loyaliteit, haar inlevingsvermogen en haar helicopterview. Als zij in haar kracht zit, heeft ze haar voelsprieten optimaal uitstaan en weet dit op de juiste wijze bespreekbaar te maken. Zij is dan een echte verbinder.

Wat zijn de vijf kenmerken van een medewerker met energie?

Een medewerker met energie:

  • heeft geen aansporing nodig en start zelf de taken op waar ze talent voor heeft;
  • heeft voldoende support in haar omgeving gecreëerd vanuit zowel privé als collega’s;
  • werkt automatisch aan haar eigen ontwikkeling en vraagt feedback;
  • neemt verantwoordelijkheid en ervaart autonomie;
  • voelt alsof het werk vanzelf gaat en gaat met plezier naar het werk.

Vijf tips over wat je zelf kunt doen: van survive naar energise

  1. Word je bewust dat er tijden zijn dat je je onvermogend voelt of juist heel vermogend en dat dit okay is.
  2. Creëer voor jezelf eens rust en maak je eigen balans op, hoe voelt het nu?
  3. Kom erachter wat jij nodig hebt om je vermogend te voelen. Dus: wat is je onderliggende kracht?
  4. Je mag je eigen keuzes maken die voor jou belangrijk zijn, ook al voelt dit ongemakkelijk.
  5. Doe meer met je talent en dat wat je plezier geeft!

Workshop ‘Mooier werk! Naar een betere baan zonder weg te gaan’

Assistant Power Class 2017Tijdens de Assistant Power Class op 31 oktober 2017 verzorgen Peggy Derrez en ik de powerlezing ‘Mooier werk! Naar een betere baan zonder weg te gaan’, waarin je onderliggende kracht zichtbaar wordt (powerlezing 5, 13.30 uur).

Als jij deze onderliggende kracht ontdekt, weet jij zelf je baan mooier te maken in tijden van zwaar weer. Je bent je nog bewuster waarvoor je iedere dag je bed uitkomt en waarom jij doet wat je doet. Op het moment dat je een goed zelfbeeld hebt, kun je jouw baan nog beter sturen zodat je meer energie en werkplezier ervaart.

Bekijk deze powerlezing in het complete Assistant Power Class programma

Ilse Keuten en Peggy PerrezIlse Keuten en Peggy Derrez zijn trainer en loopbaancoach als het gaat om het maken van bewuste keuzes in je werk om fluitend naar je werk te gaan. Wij geloven erin dat als je doordacht met je energiebronnen omgaat, dat je meer uit je talent haalt en beter presteert. Onze missie is: meer mensen in Nederland fluitend naar het werk! Laat je inspireren op www.fluitend.nl.

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *