Hét blog voor de ervaren assistant

In de toekomst het verschil maken als assistent? 3 manieren

Je leest waarschijnlijk een hoop over de toekomst van jouw secretaressevak. Dan weet je ook dat het wel eens nodig is om af en toe de boel op te schuddBeoordeling secretaresseen…

Sara van Broekhoven geeft hieronder een voorproefje van hoe je dit doet. Ze verzorgt de verrassende powerlezing ‘Empowerment’ tijdens de Assistant Power Class op 31 oktober 2017, waarna jij met jouw persoonlijke actieplan naar huis gaat.

1. Wees authentiek!

‘Wandelend langetermijngeheugen, fijn je te ontmoeten.’

Zorg ervoor dat als jij de ruimte verlaat, je in de bovenkamer van je opdrachtgevers aanwezig blijft. Hoe? Door drie actieve woorden te kiezen (die bij jou passen). Hiermee bouw je namelijk aan je perceptie.

Een klein voorbeeld: denk bijvoorbeeld aan correct, veelzijdig en secuur. Prima eigenschappen, maar het probleem is dat redelijk veel mensen om je heen dit ook zijn. Als je jezelf wilt onderscheiden, denk dan aan typeringen zoals wervelwind of wandelend langetermijngeheugen. Dát zijn voorbeelden van opvallende woorden die blijven hangen (voel je hiervoor niet te bescheiden). Uiteraard mag je ook kiezen voor stilte in de storm als wervelwind niet bij je past…

Laat de typeringen of woorden terugkomen in je communicatie (mails, beoordelingsgesprekken en documenten, in mondelinge gesprekken, etc.) zodat men direct weet wat je kunt, wie je bent en wat ze aan je hebben.

Los hiervan is het gewoon erg handig dat je jezelf maar één keer hoeft voor te stellen, want door jouw eigenheid weet men precies wie men voor zich heeft.

2Business Assistant. Werk slim!

‘Kostendeclaratie als kernkwaliteit’

Heb je ooit iemand horen zeggen: ‘Jij bent echt mijn nummer één als het gaat om kosten declareren’? Vrij onwaarschijnlijk. Dat je keihard werkt is vanzelfsprekend en vereist, maar waardering en extra betekenis krijg je door bijvoorbeeld de social media master, premium projectcoördinator of IT-goeroe op de werkplek te worden.

Uiteraard blijf jij kwaliteit leveren in de basis (agendamanagement, reizen boeken, kostendeclaraties)… maar daarnaast is het goed om jouw meerwaarde te laten zien.

3. Maak een plan!

‘Warning! Als je geen plannen maakt voor jezelf wordt je ingezet in andermans plannen’

Verwar dit niet met de dagplanning voor je opdrachtgever. Een plan voor jezelf, want waar sta jij voor? Wanneer moeten mensen stoppen met zoeken en jou benaderen? Wat is jouw ambitie? Zet jezelf centraal en creëer een win-winsituatie voor jezelf én jouw omgeving.

Succes en graag tot ziens op 31 oktober!

Door: Sara van Broekhoven, Empower Talent & Team. Haar doel is het vak van de assistants flink te laten klinken in de toekomst van werken!

Maak het verschil in jouw toekomst van werk: Assistant Power Class

Sara verzorgt de lezing ‘Empowerment’ tijdens de Assistant Power Class op 31 oktober 2017 om 13.30 uur. Je ontdekt jouw waarde voor de toekomst van werken. Je gaat naar huis met jouw persoonlijk actieplan.

Assistant Power Class 2017Dit actieplan kleur je zelf in met zichtbaarheid in jouw karakterrol, de mooiste rol in het werk; de rol waarin authentiek zijn het allerbelangrijkste is.

  • Hoe was, is en gaat (futuristische blik) jouw vak eruit zien?
  • Jouw authenticiteit
  • Hoe creëer jij waarde voor jouw toekomst van werken?
  • Slim en klantgericht jouw authenticiteit inzetten
  • Jezelf en jouw klant bevlogen en betrokken houden
  • Een concreet actieplan richting de toekomst van werken
Lees meer over de Assistant Power Class

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *