Hét blog voor de ervaren assistant

Assistant, hoe is het met jouw goede voornemen voor 2023?

De nieuwe kalender van 2023 hangt weer in de keuken. Voor velen is het begin van het nieuwe jaar hét moment om nieuwe doelen te stellen, een oeroude traditie die al teruggaat tot de tijd van de Babyloniërs. Helaas blijft het voor de meesten bij een mooie gedachte: slechts 8% van de mensen slaagt erin om hun voornemens waar te maken. Ben jij ook van plan om dit jaar iets te veranderen en wil je behoren tot de 8%? In dit blog geven we je een aantal praktische tips om je doelen waar te maken.

goede voornemen 2023 kalender doelen

Drie ingrediënten voor succes

  1. Maak concrete doelen

Maak je doelen meetbaar, SMART. Wil jij je communicatie verbeteren? Spreek met jezelf bijvoorbeeld af om aan het einde van de maand een presentatie aan collega’s te geven, toch dat ene gesprek aan te gaan of dat verbetervoorstel voor te leggen aan de directie.

  1. Maak het zichtbaar

Aansluitend op de voorgaande tip, kun je jezelf een extra duwtje in de rug geven door je voornemens te delen met anderen. Bekenden vragen namelijk vaak naar de voortgang, dan is het wel zo leuk als je ook iets te melden hebt. Daarnaast werkt het motiverend om je doel op te schrijven op een kaart of foto en deze op een zichtbare plek te hangen.

  1. Maak puzzelstukjes

Door jouw grote voornemen op te delen in kleinere dagelijkse taken, geef je jezelf elke dag een positief gevoel. Zoals James Clear in zijn boek ‘Atomic Habits’ beschrijft:

“Als je jezelf iedere dag 1% verbetert, eindig je aan het einde van het jaar met een 37x verbeterde versie van jezelf.”

gewoontes en doelen tiny gains van james clear

Is jouw goede voornemen een kennisupdate?

Met een dagelijkse verbetering van slechts 1% kun je veel bereiken. Dit is goed nieuws voor jou: ondanks dat we vaak geneigd zijn om terug te vallen in het oude werkritme, is een halfuurtje per dag werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling al voldoende.

Ontwikkelingskansen voor jou én jouw functie

Met de onlangs vernieuwde zelfstudies ontwikkel je jezelf waar en wanneer jij wilt. Niet alleen voor het onregelmatige vak van de managementassistent, maar ook op persoonlijk vlak: skills als sociale en emotionele intelligentie, persoonlijke power en omgaan met verandering zijn ieder moment van de dag toepasbaar. Benieuwd of een van de zelfstudies bij jou past? Klik op onderstaande links om het volledige programma en de recensies te bekijken.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *