Hét blog voor de ervaren assistant

Digitaal werken, waar en wanneer je wilt: zo doe je dat!

Bepaal zelf waar en wanneer je werkt: de wereld is je kantoor. Ontdek hoe je je de digitale lifestyle eigen maakt.

Als je gaat backpacken of een trip maakt in de woestijn, ben je wellicht periodes offine. Misschien wil je (voor je werk) toch (af en toe) online zijn. Hoe beantwoord je dan mailtjes? Hoe maak je een back up van je foto’s? Door een 3G kaartje in de iPad te stoppen. Zo simpel is het.

Digitaal werken voor secretaressesHier heb je nog vijf  inspirerende tips om je te helpen om te werken waar en wanneer je wilt:

 1. Werk aan werk op afstand
  Om te beginnen: maak werken op afstand mogelijk. Bijvoorbeeld door locatie-onafhankelijk te werken. Het enige wat je nodig hebt is internet. Je kunt vanuit huis gaan werken of op grotere afstand als je die mogelijkheid en keuze hebt. Als je vanuit huis kunt werken, kun je ook vanuit een ander werelddeel werken.
 2. Vergroot je slagkracht
  Houd de boel zo simpel mogelijk. Richt je op de dingen die jou dichter naar jouw doelen helpen, en de rest doe je gewoon niet. Hierdoor bespaar je tijd en aandacht die je kan richten op de dingen die je belangrijk vindt. Bijvoorbeeld die leuke boot trip tijdens je vakantie. En daardoor lukt het je om die sneller te realiseren. Minder doen en meer bereiken dus.
 3. Geef jezelf tijd
  Plan je werkzaamheden zoveel mogelijk in, zodat je onbezorgd op reis kan. En onderweg is het belangrijk om tijd in de plannen voor je werk. Want waar je ook bent, er zijn altijd leukere dingen te doen dan werken achter je laptop of tablet. Dus doe dat bijvoorbeeld in de ochtend. En dat vereist discipline.
 4. Vermaak jezelf – pluk de vruchten
  Het gaat niet vanzelf. Plan een reis, werk op een nieuwe plek, kies voor een leuke flexwerkplek in de buurt zodat je nieuwe mensen leert kennen, reis naar een andere stad en werk daar een paar uur in een leuk koffiezaakje, werk samen met vrienden die ook locatie onafhankelijk kunnen werken, boek een huisje in de natuur en ga daar werken en outdoor sporten. Er zijn talloze manieren om meer avontuur aan je leven toe te voegen.
 5. Investeer in de juiste gear
  Wat heb je meestal nodig voor deze lifestyle?
 • Een compacte, betrouwbare en lichte laptop of een tablet (afhankelijk van het type werk dat je doet).
 • Een stevige en compacte rugzak. Liefst zo klein dat je hem áltijd als handbagage bij je kunt houden.
 • Een smartphone waarmee je kunt tetheren (je internetverbinding delen).
 • Een internetverbinding. Je kunt gebruikmaken van WiFi hotspots, maar je bent een stuk vrijer (en veiliger) als je werkt via je eigen 4G verbinding. Koop daarom een lokale prepaid simkaart als je reist. En gebruik een VPN verbinding op openbare WiFi hotspots, om digitale mafkezen buiten de deur te houden.
 • Een online backup, bijvoorbeeld in iCloud of Dropbox.
 • Een notitieboekje.

Veel succes!

Bron: soChicken ‘De digital nomad lifestyle – werken waar en wanneer je wilt‘ 

Aan de slag met jouw digitale skills?

Bekijk onze toekomstgerichte opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld:

Bekijk alle future proof cursussen voor de secretaresse

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Krachtig overkomen online meeting

Krachtig overkomen in een online meeting: 4 tips

Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend om onze vergaderingen en teamsessies online te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *