Hét blog voor de ervaren assistant

‘In de flow’ zitten tijdens je werk? Goed nieuws: dit kan je sturen!

‘Flow’ is een term uit de sportwereld. Het is een modekreet van de afgelopen jaren. Een topsporter – maar ook zeker ‘de werkende mens’ – presteert het best wanneer hij/zij het gevoel heeft in een flow te zitten. Herken je dit?Flow

  • Het gevoel te hebben dat alles van zelf gaat.
  • Alles lukt.
  • Energie breekt los.
  • Zin om te presteren.

Flow overkomt je niet, je kunt het sturen

Lang is gedacht dat flow iets is wat je overkomt. Je zit er ineens in en pas achteraf heb je door dat je erin zat. De dag vloog voorbij. Wauw. ‘Ik heb enorm veel werk kunnen verzetten. En nog goed ook.’ Wat is er gebeurd?

Onderzoeken hebben de laatste jaren uitgewezen dat flow te sturen is. Dat een aantal elementen noodzakelijk is om een flow gevoel op te roepen. We kunnen het dus plannen. Tenminste, voor een groot deel: balans tussen uitdaging en reeds verworven kennis, onmiddellijke feedback, uitdagende doelen, zelfvertrouwen, controle over je handelingen, een veilige werkomgeving, inspiratie, complimenten, balans in je leven. Zomaar wat elementen die bijdragen aan het flow gevoel. Ze vullen elkaar aan. Drijven elkaar op.

Hoe zit dat bij jou op je werk?

Hoe kun je ervoor zorgen dat ook jij in een flow komt? Het kan. Daarover ga ik vertellen tijdens mijn powerlezing tijdens de Secretary Power Class op 3 november.

Huub van Mackelenbergh | Dagvoorzitter en spreker

Ps. Daarnaast vertellen diverse topsprekers jou meer over de ontwikkelingen in jouw vak en wat er nodig is om mee te gaan met de veranderingen. Denk aan Ben Tiggelaar (de managementgoeroe van NL), Erik Scherder (bekend van DWDD) en Joseph Oubelkas (auteur van het boek ‘400 brieven van mijn moeder’). Je hoort inspirerende verhalen die jij weer kunt vertalen naar de werkvloer.

Lees meer over de Secretary Power Class

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Krachtig overkomen online meeting

Krachtig overkomen in een online meeting: 4 tips

Inmiddels zijn we er een beetje aan gewend om onze vergaderingen en teamsessies online te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *