Hét blog voor de ervaren assistant

Home » Power Class » De 10 vaardigheden voor de future proof assistant

De 10 vaardigheden voor de future proof assistant

Liane DuitBen jij klaar voor de toekomst? Weet jij wat jouw toekomstige rol is en waar je nu al mee kunt beginnen? Liane Duit was spreker bij het Assistant Powerclass Congres 2019 en benoemde de 10 vaardigheden die belangrijker worden in de toekomst van werk voor assistants. De 10 vaardigheden die je MOET beheersen om future proof te zijn.

1.Samenwerken (op afstand)

Samenwerken is nu al belangrijk, maar wordt nog belangrijker. Leer daarom nog beter samenwerken met jouw collega’s. Probeer elkaar te ondersteunen en te begrijpen. Achterhaal de verwachting, zodat jullie makkelijker gaan samenwerken. Ga mee met the flow van werken en laat jouw stem horen! Denk mee bij het samenwerken en houd daarbij rekening met de verandering van technologie. Wat dacht je van samenwerken vanuit huis? Virtueel? Dat behoort allemaal tot de mogelijkheden.

2. Effectief communiceren

Communicatie is belangrijk, omdat er tegenwoordig zoveel verschillende platforms zijn waarmee gecommuniceerd kan worden, waardoor er ruis en chaos ontstaat. Bovendien denken we allemaal anders. Het systeem waar jij fijn mee werkt, hoeft niet per se mijn voorkeur te hebben. Daarnaast moet je nagaan of fysiek aanwezig zijn ook belangrijk is of kan het ook digitaal?

3. Denk als een ondernemer

Denk in kansen en mogelijkheden! Je mindset tijdens het werken is enorm belangrijk. Wij hebben snel de neiging om te denken: ‘kan niet’ in plaats van ‘kan wel’. Door te denken in mogelijkheden, net zoals een ondernemer, zorg je ervoor dat je meer zelfvertrouwen krijgt en in jezelf gelooft.

Assistant Power Class4. Verantwoordelijk zijn

Daag jezelf uit door meer verantwoordelijken op te pakken. Creëer meer mogelijkheden door jezelf uit te dagen, advies te geven en zelf te komen met ideeën. Verdiep je in de technologie om zo met meer digitale ideeën te komen en pak dan je verantwoordelijkheid.

5. Zelfkennis

Leer jezelf goed kennen. Door meer zelfkennis te hebben, kom je er ook achter wat je echt interessant vindt. Zo beslis jij over je eigen toekomst; ook al zijn het kleine aspecten, deze zullen bijdragen aan jouw (werk)geluk.

6. Zelfbewustzijn

Door jezelf te kijken waar je interesses liggen, prikkel je jezelf en daag je jezelf uit om groter te denken. Denk out of the box binnen en buiten de organisatie en voorkom dat je geen oogkleppen ophoudt als het gaat om interesses opdoen.

7. Empathie

Door een nuchtere kijk op de wereld verhoog je jouw empathie, want in de wereld van nu is data niet alles. Data mist namelijk empathie!

8. Word vrienden met technologie

Of je nou wilt of niet, je komt hoe dan ook in aanraking met technologie. Daarom is het belangrijk dat je technologie omarmt en er vrienden mee wordt. Stel jezelf de vraag: hoe nieuwsgierig ben jij naar technologie? Vergeet niet dat technologie de mensenkant mist. Technologie heeft mensen nodig om slimmer te worden.

9. Leer om te leren

Hedendaags is het belangrijk om te blijven leren. Zorg er wel voor dat je meer trainingen volgt die over mensen gaan. Digitaal zijn is makkelijk te begrijpen, maar wij mensen kunnen nog vrij ingewikkeld zijn.

10. Disconnecting

Als laatste: gun jezelf vrije tijd. Een digital detox. Tegenwoordig is het lastig om werk en ontspanning gescheiden te houden, omdat technologie ook terugkomt in het dagelijks leven. Disconnect jezelf even van digitaal zijn om optimaal tot rust te komen.

HELP! Wat als ik nog niet future proof  ben?

Stel nou dat jij nog niet future proof bent, is er dan reden tot paniek? Nou, je baan staat niet direct op het spel, maar er is wel werk aan de winkel om je baan zeker te maken in de toekomst. Kun je niet wachten tot de volgende  Assistant Power Class van 5 november 2020, bekijk dan eens deze programma’s en ontwikkel relevante vaardigheden voor jouw toekomst:


Opleiding Future Work Skills

Tijdens de 5-daagse opleiding Future Work Skills voor de management assistant ontwikkel je jezelf op zeven verschillende gebieden. Maak het verschil met deze onmisbare zakelijke vaardigheden en competenties.

Lees meer over de opleiding Future Work Skills

Opleiding Strategisch & toekomstgericht ondersteunen

Jij, als ervaren assistant, staat aan het roer in 2025. Maar, alleen als je beschikt over de juiste vaardigheden, een ondernemers-mindset en een goed doordachte strategie. De 3-daagse cursus Strategisch en toekomstgericht ondersteunen stoomt jou klaar voor de toekomst.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Ben jij de Next Level Assistant?

Tips uit de Assistant Power Class 2017 Hoe blijf jij sterk in je veranderende rol? …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *