Hét blog voor de ervaren assistant

Zelfontwikkeling als basis van jouw strategische vaardigheden

Jij hebt als assistant van het management steeds vaker de taak om te adviseren over veranderingen in de organisatie. Zelfontwikkeling is cruciaal om scherp te blijven en om deze taak goed in te vullen. Anita van Oijen-Hanegraaf, docent van de opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner, vertelt in dit blog meer over ontwikkelingen in het werkveld en jouw rol hierin.

Zelfontwikkeling assistant

Strategisch partner van het management

Sta jij jouw manager bij gedurende strategische beslissingen? Je weet dan ongetwijfeld dat je goed op de hoogte dient te zijn van de actualiteit. Je wil namelijk proactief inspelen op veranderingen, zodat jij jouw manager optimaal kunt ondersteunen. Anita ziet dat digitalisering een van de ontwikkelingen is waar managers, en jij dus ook, op inspelen. Hoe ondersteunt een assistant hierbij?

Digitalistering als ontwikkeling in jouw werk

Digitalisering zorgt ervoor dat communicatie met jouw collega’s steeds meer online plaatsvindt. Jouw manager staat hierdoor voor de uitdaging om interne communicatie anders vorm te geven. De balans tussen werk- en privécommunicatie is namelijk anders en daarnaast wordt non-verbale communicatie anders waargenomen.

Jij functioneert als assistant als spil tussen het management en de werkvloer. Je balanceert dan ook constant tussen politiek en strategie. Dit vergt veel van je en zorgt dat je vaak onder hoge spanning werkt. Het is daarom belangrijk om te investeren in het versterken van jouw innerlijke balans.

Investeer in zelfontwikkeling

Opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner

Zelfontwikkeling zorgt ervoor dat je scherp blijft om jouw rol goed te vervullen, ook onder druk. Je denkt hierbij bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van jouw strategische vaardigheden, zoals communiceren en samenwerken. De opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner leert jou deze vaardigheden, zodat jij een sparringpartner op niveau wordt voor jouw manager. Daarnaast leer je om in te spelen op jouw veranderlijke werkomgeving.

Vergroot jouw waarde voor de manager

Wil jij investeren in zelfontwikkeling en sterker worden in jouw rol als strategisch partner? Volg dan de opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner. De eerstvolgende editie start op 12 april 2023. Ben je allereerst benieuwd hoe anderen deze opleiding hebben ervaren? Lees de recensies van oud-deelnemers.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *