Hét blog voor de ervaren assistant

Zeg eens JA, zeg eens JAAA

Let eens op wat de mensen in jouw omgeving antwoorden als ze een vraag, voorstel of verzoek krijgen waar ze met ja of nee op kunnen antwoorden. Hoeveel zeggen er meteen volmondig ‘JA’, hoeveel zeggen er ‘ja, maar…’ oftewel nee, en hoeveel zeggen er meteen ‘nee’?

Iets nieuws
Als het gaat om iets nieuws, een verandering of uit je veilige hulsje stappen dan is “nee” de weg van de minste weerstand (voor jezelf) en soms is dat ook heerlijk.

Als je moed hebt en je open durft te stellen wat het onbekende dat komen gaat dat vergt ‘JA’ lef, en geloof me daar is nog nooit iemand ziek van geworden. Natuurlijk kost het wel de nodige energie en vertrouwen. De uitkomst is dat je er altijd van leert, en een ervaring rijkerbent. En ook al was het niet altijd makkelijk, achteraf zeg je vaak, “goed dat ik dat gedaan heb.

Ervaar zelf eens: als je een (goed) idee hebt en je stelt je voor wat het met je doet als je een ‘JA’ of een ‘Nee’ te horen krijgt. Het verschil is enorm.

Ga dus wat vaker voor ‘Ja’! Het zal je leven verrijken!

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Hoe kunnen AI-tools het werk van de assistant vergemakkelijken?

“Altijd als ik aan een assistant vraag of er dingen zijn waarmee ze hun manager …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *