Hét blog voor de ervaren assistant

Trendwatch: wat brengt 2014?

Aan het begin van een nieuw jaar hoor je erover: de trends en voorspellingen voor het nieuwe jaar. We zetten er een paar op een rijtje voor je:

Paars-roze
Ieder jaar wordt de kleur van het jaar voorspeld. Voor 2014 is dat een paars-roze kleur, een soort fuchsia. Afgelopen jaar was de kleur smaragdgroen, critici vinden het logisch dat zo”n voorspelling uitkomt. Als een trendwatcher aangeeft dat okergeel in de mode komt, wordt die kleur stof besteld en hangen de winkels ermee vol. Houden we de trends zo in stand? Daarmee onderschatten de critici de consument, die echt niet klakkeloos koopt wat er in de winkels hangt.

Plissérok
In 2012 zei Lidewij Edelkoort, een expert op het gebied van trendwatchen, dat een uil een trendvogel was. Toen werd gelachen om die voorspelling en inmiddels staat de uil op kleding, tassen en aardewerk. Op het gebied van mode lijkt nu de rugzak weer terug van weggeweest te zijn. De laatste jaren was die niet in de mode. Nu maakt de rugzak zijn come back,. Verder wordt voorspeld dat de plissérok dit jaar hip wordt.

Radijs-chips
Ook op het gebied van voeding wordt in kaart gebracht wat er in de wereld verandert. Volgens Marielle Bordewijk, trendwatcher bij Unilever gaan we in 2014 op zoek naar een alternatief voor aardappelchips. Mensen willen gezonder snacken, meer vitamines en minder koolhydraten. Radijs-chips, chips van Linzen of kikkererwten staan op het menu…!

Smartwatch
De smartwatch wordt gezien als de nieuwe trend als het gaat om gadgets. Het horloge staat in verbinding met je telefoon, hierop kun je zien dat je een berichtje hebt, je kunt gesprekken voeren en foto”s nemen.

Minder selfies
Jongerentrendwatcher Tom Palmaerts verwacht dat jongeren steeds minder hun gezicht laten zien op social media. Ze willen meer gebrek aan privacy en vinden het fijn om even niet bereikbaar te zijn. Dat zal ook weer ongetwijfeld gevolgen hebben voor toekomstige trends.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *