Hét blog voor de ervaren assistant

Carrière maken? Dat doe je zelf met deze tips

Diahanna Lue

Je bent nooit te oud om te leren. Of om zelfs van functie te veranderen. Je moet vooral doen wat je aanspreekt. Op die manier ga je niet alleen maar naar je werk, maar doe je ook wat je passie is. Met een beetje wilskracht kom je al heel ver! Ik geef je graag wat persoonlijke tips vanuit mijn eigen loopbaan tot nu toe.

Dit blog is geschreven door Diahanna Lue, management assistant bij HBN Law & Tax, Willemstad, Curaçao.

Als assistant wil je overal inzetbaar zijn

Mijn carrière begon toen ik pas 22 was, na afronding van de opleiding Toeristisch Management Assistent te Rotterdam. Ik kwam dus net van school en kreeg een administratieve functie aangeboden in de toeristenwereld in Nederland. Ik deed ook mee aan sales/marketing activiteiten. Het was een fijne ervaring. Het motto van mijn manager was dat je overal inzetbaar moest zijn. Dat was het beste advies ooit!

Jezelf ontwikkelen door (zelf)studie

Overal inzetbaar zijn, dat betekent dat je jezelf moet blijven ontwikkelen. Ik werkte een aantal jaren daarna als management assistent bij bedrijven op Aruba en Curaçao.

Ik wilde ook hogerop klimmen. Daarom deed ik aan (online) zelfstudie en volgde ik allerlei cursussen zoals time management, Engelse correspondentie, basiskennis Microsoft Office, klantgerichte dienstverlening en office management.

Grijp de opleidingsmogelijkheden van je werkgever

Inmiddels ben ik Office Manager en (Personal) Management Assistant bij een belastingadvieskantoor dat gefuseerd is met een advocatenkantoor. Ik ben ook deels verantwoordelijk voor de social media.

Ga na of jouw bedrijf (gratis) inhouse of externe trainingen faciliteert. Daar heb ik altijd gebruik van gemaakt. Je kunt in overleg met HR een verzoek indienen om cursussen te volgen als je verder wilt groeien. Nee heb je, ja kun je krijgen. Dat is een goede kans om mijn kennis aan te vullen. Maar mijn verzameling diploma’s en certificaten is nog lang niet volledig!

Tips om jezelf verder te ontwikkelen

Je kunt heel veel zelf doen aan je ontwikkeling en dus ook je carrière. Wil je je kennis opschroeven? Overweeg dan eens deze tips:

  • Onthoud: om cursussen te volgen heb je wilskracht en doorzettingsvermogen nodig.
  • Ik volg vaak gratis online cursusjes.
  • Ik spaar soms zelf voor opleidingen waar ik heel veel interesse in heb.
  • Je kunt ook voor een klein bedrag webinars volgen of meedoen aan een workshop.
  • Sluit je aan bij vakgerichte organisaties of abonneer op vakbladen.
  • Volg relevante Linkedin groepen, zoals Management Assistants – Caribisch Netwerk.
  • Maak een goed Linkedin profiel aan om jezelf (binnen en buiten je organisatie) zichtbaar te maken.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *