Hét blog voor de ervaren assistant

Uw garderobe, combineer zakelijk en privé

Zakelijke kleding en privé kleding; heeft u twee garderobes, of mixt en matcht u kleding veel? Hoe meer u mixt en matcht, hoe meer rendement u uit uw garderobe haalt.

Shirts, blouses en jasjes kunt u zowel zakelijk als privé inzetten. Het is maar net hoe u het combineert. De kracht van kleding en uitstraling zit “m in de combinaties. Een grijze nette pantalon met jasje, een witte blouse en nette schoenen straalt degelijkheid en zakelijkheid uit. Vervangt u de blouse voor een shirt met print en draagt u er sneakers onder, dan krijgt u met ditzelfde pak een totaal andere uitstraling.

Zo ook met een spijkerbroek; in combinatie met een paar mooie pumps en een witte blouse creëert u een zakelijkere uitstraling dan wanneer u er een platte, grove laars en een zachte trui op draagt. Alleen al door het verschil in stof (stugheid of juist hoog aaibaarheidsgehalte) speelt u met onderwerpen als zakelijkheid en benaderbaarheid.

Probeer in zakelijke kleding een balans te vinden tussen uw persoonlijkheid en het image van uw organisatie. Misschien leuk om hier eens met collega”s over te discussiëren en/of een stijlcollage te knippen en te plakken. Op deze manier doet u vaak onverwachte ontdekkingen en daarbij is dit erg leuk om met collega”s te doen.

Tip: Contrast in kleding

U straalt meer autoriteit uit door “hoog contrast” in kleding te dragen. Bijvoorbeeld: een donker (blauw, grijs, bruin of zwart) colbert met een lichte (bijv. witte) blouse of shirt toont anders dan een medium tot licht jasje. Juist meer benaderbaar zijn? Dan kiest u voor kleuren die zachter zijn en dichter bij elkaar liggen (bijv. zachtgrijs met lichtblauw of roze).

Dorinda van Marrewijk spreekt regelmatig voor SMI en is sinds 2000 werkzaam als zelfstandig image coach. Ze verzorgt workshops, trainingen en persoonlijk advies waar het gaat om uitstraling. In een persoonlijk driestappenplan coacht ze u naar een stralend uiterlijk, waarbij u centraal staat!

Voor meer informatie: Dorinda van Marrewijk, 06-11318256 of info@kleurigezaken.nl, www.kleurigezaken.nl

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *