Hét blog voor de ervaren assistant

Kerstin Cornelis: Rechterhand en Personal Assistant van André Rieu

Mijn naam is Kerstin Cornelis, ik ben 43 jaar oud en kom uit België. Ik ben getrouwd, heb 1 dochtertje van 3 en 2 stiefzonen van 20 en 22 jaar oud. Samen wonen wij al meer dan 13 jaar in Lontzen (bij Eupen in de buurt), een gezellig klein boerendorpje in het Duitstalige gedeelte van België.

Wat wilde u vroeger worden van beroep?

Mijn grote droom was altijd om sportlerares te worden, maar tijdens mijn sport opleiding heb ik een rugblessure opgelopen tijdens het paardrijden en sindsdien, heb ik omwille van teveel rugklachten, mijn studies moeten stopzetten.

Wat was uw eerste serieuze baan?

Nadat ik een jaar met Up with People (cultureel en educatief programma voor jongeren tussen 17 en 25 jaar oud, die een jaar lang de wereld rondtrekken met een musical) de wereld was rondgetrokken, werd ik gevraagd om als tourmanager voor België voor hen te komen werken. Hier ben ik maar liefst 8 jaar blijven hangen en was de laatste 4 jaar Regional Director voor de Benelux landen en Frankrijk.

Up with People was een fantastische leerschool en zonder de ervaringen die ik daar opgedaan heb, zou ik vandaag niet staan waar ik nu sta.

Welke opleiding(en) heeft u gevolgd?

Nadat ik mijn studies sport heb stopgezet, heb ik een opleiding gevolgd voor PR & Toerisme in Brussel. Ik heb zo verschrikkelijk veel geluk gehad want na mijn studies ben ik met UWP vertrokken, heb dan 8 jaar voor hun gewerkt en toen ik mijn man leerde kennen, heb ik besloten om naar Eupen te verhuizen en een nieuwe baan te zoeken. Daar ben ik onmiddellijk in een Duits film project gerold.

Na afloop van dit project heb ik gedurende 1 jaar bij Carglass gewerkt en was uitsluitend verantwoordelijk voor de organisatie van de Euro 2000 voetbalkampioenschappen voor hun top klanten. Een super leuk jaar en ik was een jaar lang voetbal expert!

Van daaruit ben ik via het arbeidsbureau in Maastricht, bij André Rieu terecht gekomen. Dat is ondertussen alweer 11 jaar geleden. Een mooiere loopbaan had ik mij tot nu toe niet kunnen wensen, toch?!

Hoe omschrijft u de samenwerking met André Rieu?

En wat maakt jullie tot een sterk team? De samenwerking tussen mij en André bestaat uit respect en vertrouwen. Als dat er niet is, is het moeilijk om op deze manier samen te werken.

Het is belangrijk aan te voelen wanneer ik André wel of niet kan storen met bepaalde zaken en het is ook belangrijk dat ik als een soort buffer voor hem fungeer wanneer we op tour zijn en allerlei pr- en persvragen op hem af komen.

Waaruit bestaan uw huidige werkzaamheden?

Ik ben verantwoordelijk voor alles wat met PR, Pers en Tour management te maken heeft. Het is een brede waaier aan verantwoordelijkheden, maar het ene vloeit over in het andere en het ene heeft weer met het andere te maken.

Alle pers- en pr aanvragen komen bij mij terecht en deze bespreek ik met André. Ik ben verantwoordelijk voor de organisatie op tour en zorg ervoor dat alles zo vlot mogelijk verloopt; hotels, transport, eten, schema van het orkest, etc… (ik ben uiteraard niet alleen, hier werkt ook een fantastisch planningsteam aan mee).

Voor André is het heel belangrijk te weten dat alles georganiseerd is op tour en hij zich nergens druk over hoeft te maken en zich volledig kan concentreren op de concerten.

Wat maakt uw werk zo leuk?

“Life is like a box of chocolates, you never know what you are going to get”. Het is een heel afwisselende baan. Er zijn natuurlijk een aantal zaken die altijd moeten worden voorbereid en georganiseerd, zoals het boeken van de hotels, diners, transport, maar daarnaast zijn er heel wat dingen die gewoon gebeuren naar aanleiding van belangrijke gebeurtenissen. Een goed improvisatie vermogen is daarom belangrijk, stress bestendig zijn en graag in allerlei verschillende omstandigheden werken, overal ter wereld.

Wat vindt u het vervelendst om uit te voeren? En waarom?

Er is echt niets wat ik vervelend vind in mijn baan, maar het vermoeiendste vind ik vliegen. Ik denk dat dit algemeen voor iedereen zo is.

Wat is de meest bijzondere gebeurtenis die u in uw huidige functie hebt meegemaakt?

Dat is nu net het bijzondere aan deze baan… er zijn zo verschrikkelijk veel bijzondere momenten geweest in de afgelopen 11 jaar. Deze baan lijkt wel een soort verslaving, omdat het gewoon zo ontzettend afwisselend is,een baan uit duizenden. Het ene moment zit je met z”n allen, gierend van het lachen, met de schoenen uit, in Tokyo op de grond met stokjes te eten en karaoke te zingen, het andere moment sta je in Melbourne of Sydney in een Olympisch Stadium gevuld met meer dan 38.000 mensen te kijken naar het concert, of je gaat een bezoek brengen bij het Houtbay Music Projekt, een groep kinderen uit Zuid-Afrika die uit de krottenwijken komen en de kans krijgen om klassieke muziek te spelen, en zo kan ik nog uren doorgaan.

Het is een baan die ongelooflijk veel energie vergt, maar waar je ook zo waanzinnig veel energie voor terugkrijgt…er zijn zoveel kippenvel momenten. We hebben al die jaren, ook heel veel bekende mensen mogen ontmoeten, maar diegenen die het meeste indruk op mij gemaakt hebben, zijn The Seekers (de Australische Beatles, zijn 3 weken met ons in Australië op tourgeweest), Whoopi Goldberg, Lionel Richie & Anthony Hopkins, allemaal mensen met een enorme uitstraling en een heel bijzondere persoonlijkheid!

Last but not least, André Rieu uiteraard, een man met een ijzeren discipline, een doorzettingsvermogen en een vreugde voor het leven en voor muziek maken! Ik heb hem wel vaker na afloop van een tour, een kaart geschreven om hem te bedanken, omdat ik elke keer opnieuw weer verbaasd kan zijn over zijn “aura”.

Naar welke muziek luistert u graag? En wie is uw favoriete muzikant?

Ik luister graag naar allerlei verschillende soorten muziek, het moet vooral bij het moment en de situatie passen. Ik luister zelden naar een volledige CD van 1 artiest. Ik kan genieten van Ilse Delange, Marco Borsato en Tom Dice. Van Bon Jovi, Sting, Bryan Adams en moderne country muziek, maar ook van Jazz en klassieke muziek.

Ik ben met klassieke muziek en dan vooral Mozart opgegroeid en ga nu al bijna 11 jaar met o.a. Johann Strauss door het leven… het mooie is dat André vooral muziek speelt wat de mensen raakt! Ik heb niet echt een favoriete muzikant, maar wel een favoriet nummer “Take a parachute” van Something Happens, gewoon omdat ik daar vrolijk van word.

Wat zijn uw dromen voor de toekomst?

Mijn droom voor de toekomst is, dat ik, samen met mijn familie en de mensen die mij lief zijn, gelukkig en gezond, oud mag worden. André”s motto is “Leef je droom niet je leven”… een perfect voorbeeld.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *