Hét blog voor de ervaren assistant

Uitkomst voor multitaskers

“Hoe doe je dat toch?!” vraag ik Merel, de assistente waarmee ik sinds enige tijd fijn samenwerk. Continu gaat de telefoon en lopen er mensen bij haar binnen. Om maar niet te spreken van de doorlopende stroom van e-mails. En toch trekt zij haar eigen plan, werkt zij foutloos en heeft zij altijd haar werk op tijd af.Tien minuten max aan één taak
Als ik mij moet concentreren kan ik op een rustige plek de deur dicht doen, Merel is altijd voor iedereen beschikbaar. Ontzettend knap hoe zij haar hoofd koel houdt. Ik ken andere managementondersteuners die het minder makkelijk afgaat. Ik vroeg eens één van hen hoe lang zij ongestoord achter elkaar door aan één taak kon werken. Tien minuten max! En dat niet eens omdat zij gestoord werd door anderen, maar omdat zij het inmiddels verleerd was om geconcentreerd aan één taak te werken. De veertig plussers onder ons zullen hier minder moeite mee hebben, de generatie van een jaar of vijfentwintig weet niet beter dan dat ze kunnen mailen, facebooken, bellen, koffie zetten en kopiëren tegelijk!Gelukkig is er ook voor hen uitkomst
Onlangs kreeg ik de tip om eens de video te bekijken op www.pomodorotechnique.com. Ik heb hier geen aandelen in, maar ik moet toegeven: het is echt een handige tool om te leren om gefocussed in je werk te blijven. Wat het oplevert? Meer rust, minder stress. Meer plezier, minder ergernis. Eigenlijk net zoals Merel het doet: gewoon af en toe tegen je manager zeggen “Nu even niet!”.Helen Meijer, dagvoorzitter Secretary Power Class

Bekijk de Secretary Power Class

Over natc

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *