Hét blog voor de ervaren assistant

Blijf in beweging!


“Heeft een werkgever meer interesse in een medewerker met lange dienstverbanden of juist in iemand met veel verschillende banen?”
Deze vraag stellen kandidaten mij regelmatig om inzicht te krijgen in hun ‘waarde’ op de arbeidsmarkt. Een vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Voor een werkgever die op zoek is naar een nieuwe collega die langdurig in dienst blijft, gelden andere eisen dan wanneer men een tijdelijke collega zoekt. Daar waar continuïteit hoog in het vaandel staat, zal gekeken worden naar een kandidaat met een stabiel arbeidsverleden. Bij het selecteren van een ondersteuner voor een beperkte periode, gaat de voorkeur meestal uit naar een kandidaat die heeft bewezen snel aan te passen aan een nieuwe werkplek.Blijf je ontwikkelen, wacht niet af
Wat wel voor elke werkgever belangrijk is, is een medewerker die zich blijft ontwikkelen. Dit is van belang omdat het vak van secretaresse nog steeds in beweging is. Allerhande technologische ontwikkelingen maken dat werkzaamheden en communicatie op een andere manier plaatsvinden. En ook veranderen de eisen die aan het management worden gesteld, waardoor de ondersteunde rol ook aangepast wordt. De afgelopen jaren is de rol veranderd van ‘werken voor’ naar ‘werken met’. Van uitvoerend naar proactief en zelfstandig. Daardoor is ook het niveau van de functie van MBO naar HBO verschoven. En hoe groei je daar als ondersteuner aantoonbaar in mee? Uiteraard door in de dagelijkse praktijk je oren en ogen open te houden en alert te blijven op veranderingen die binnen de organisatie plaatsvinden. Wacht niet af tot jou verteld wordt wat deze veranderingen voor jou betekenen, steek zelf je licht op en probeer op voorhand te anticiperen. Leer van collega”s en mensen om je heen!Laat zien wat je waard bent
Daarnaast is het ook mogelijk om het niveau waarop je werkt te laten waarderen. Dat kun je intern laten vastleggen tijdens beoordelingsgesprekken of extern door middel van een Ervaringscertificaat. Door het volgen van opleidingen of cursussen krijg je niet alleen gewaarmerkte documenten die je werkniveau weergeven, je leert ook (samen met anderen) weer nieuwe zaken bij.Kortom: Blijf leren, pak nieuwe dingen aan en ontwikkel jezelf. Niet alleen voor een interessant CV, doe het vooral voor jezelf!Simone Versnel, Perfect AssistantsWat ben ‘ik’ waard?
Je bent uniek, met je eigen kwaliteiten. En dus ben jij sowieso heel wat waard! Toch is er niets mis mee om je arbeidswaarde wat te vergroten. Herken jij jezelf hierin?

  • Blijf jij je ontwikkelen in je vak?
  • Werk jij pro-actief mee met de veranderingen binnen je organisatie?
  • Wil jij leren van je manager of collega”s?
  • Leg jij graag nieuwe ontwikkelingen uit aan je collega”s?
  • Neem je vooraf werk uit handen van je manager?
  • Geef jij in een functioneringsgesprek aan wat je nodig hebt om je functie beter uit te oefenen?
  • Geef jij opbouwende feedback aan je manager of collega”s?

Zijn er vragen die jij met nee moet beantwoorden? Helemaal niet erg. Wellicht is het interessant om eens onder de loep te nemen waarin je zou kunnen en willen ontwikkelen? Zodra je dat weet kun je bijvoorbeeld een managementboek lezen over dat onderwerp of een cursus volgen. Veel succes… Because you”re worth it.


Wil jij in beweging blijven en leren van anderen uit het secretaressevak?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!
U ontvangt maandelijks een email met leuke praktische tips & weetjes, acties, ervaringen en informatie uit onze cursussen/opleidingen.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …