Hét blog voor de ervaren assistant

Tips om goed voorbereid jouw functioneringsgesprek in te gaan

Staat jouw functioneringsgesprek weer gepland? Vind je dit een lastig gesprek? Of juist een moment om kansen te benutten of om lastige zaken te bespreken?

Tips voor een goede voorbereiding op jouw functioneringsgesprek:

  • Lastige collega’s? Houdt het functioneringsgesprek zakelijk en vraag je af of het functioneel is om het op dat moment te bespreken.
  • Loop je tegen bepaalde zaken aan, krop dit dat niet op tot het functioneringsgesprek en maak het direct bespreekbaar.
  • Stel jezelf vooraf vragen over wat beter kan. Hoe is het met de werkplanning? Is er goed werkoverleg? En bedenk daarbij oplossingen.
  • Pak je gelegenheid en maak een overzicht van de belangrijkste prestaties die je geleverd hebt en benoem deze tijdens je functioneringsgesprek.
  • Wil je jezelf ontwikkelen en een cursus volgen? Zorg dat je voorbereid het gesprek ingaat, zoek de mogelijkheden uit. Benoem de competenties die je wilt ontwikkelen en maak de verstaalslag* wat de voordelen zijn voor de organisatie.
  • Lees het verslag goed door. Ben je het niet helemaal eens met het verslag, vraag je leidinggevende om het aan te passen. Of vraag je leidinggevende de bezwaren aan het verslag toe te voegen.

Wil je goed voorbereid het functioneringsgesprek ingaan? En kan een vrijblijvend opleidingsadvies je daarbij helpen? We kunnen samen jouw specifieke behoefte vaststellen en de mogelijkheden uit ons opleidingsaanbod bespreken.

*Vind je het lastig om deze vertaalslag te maken? Ook ik kan je hiermee helpen!

Je kunt me bereiken via direct mail op linkedin: nl.linkedin.com/pub/bianca-swinkels/18/487/a39/.

Ook ben ik telefonisch bereikbaar 040-2974951 of via bianca.swinkels@secretary.nl.

Voor nu alvast succes gewenst!

Hartelijke groet,

Bianca Swinkels
Opleidingsadviseur Secretary Management Institute

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *