Hét blog voor de ervaren assistant

Vreemdgaan werkt inspirerend!

Ga eens vreemd, dan doe je weer nieuwe inspiratie op. Een stap uit de comfortzone werkt inspirerend en geeft energie. Hier negen tips om de inspiratie vast te houden en energie te krijgen.

 • Lees eens een heel ander tijdschrift
  Als je iets anders leest dan wat je normaal gesproken doet, worden je hersens extra geprikkeld. Je gaat wellicht over andere zaken nadenken, en je verbreedt je kijk op zaken.
 • Loop eens een ander rondje
  Wandel je vaste wandelrondje, of hardlooprondje eens andersom. Of sla in plaats van links, zomaar ergens rechtsaf tijdens het fietsen. Als je wat vaker verdwaalt, zie je wat meer van de wereld. En ontdek je de prachtigste dingen vlakbij huis.
 • Luister naar andere muziek
  Als je naar andere muziek luistert, worden jouw zintuigen op een andere manier geprikkeld, en doorbreek je de sleur van het gewone.
 • Rondje supermarkt andersom
  Ga naar de supermarkt en de begin aan het einde. Dan loop je de andere kant op, en vaak tegen de stroom in. Je let dan op heel andere dingen dan wanneer je “normaal” boodschappen doet.
 • Andere omgeving
  Stap in de auto, of in de trein en ga naar een plaats waar je nog nooit bent geweest. Maak daar een lange wandeling of fietstocht, of bezoek een museum.
 • Pak zomaar een boek
  Pak een willekeurig boek uit de kast, sla het boek ergens open en begin te lezen. Zomaar midden in een verhaal, dat is een heel andere ervaring waardoor je hersens keihard aan het werk gaan.
 • Luister naar de stilte
  Ga naar het strand, naar het bos, of zoek een ander rustig plekje op. Ga daar lekker een uurtje zitten en luister eens naar de geluiden die je hoort.
 • Schrijf 20 minuten
  Pak een pen en een leeg blaadje, en schrijf 20 minuten lang alles op van wat je over een onderwerp weet. Gewoon schrijven wat in je op komt, stop niet tussendoor, maar schrijf minstens 20 minuten lang. De meest geweldige dingen lees je terug als je klaar bent.
 • Volg een bijzondere cursus
  Volg een cursus over een onderwerp waar je weinig vanaf weet, of over een onderwerp dat helemaal niets met je werk te maken heeft. Er gaat dan een heel nieuwe wereld voor je open. Hetzelfde geldt voor het bezoeken van een congres of evenement over een onderwerp waar je niets vanaf weet. Het is inspirerend om een andere belevingswereld te ervaren.

Bekijk ons opleidingsaanbod

Over eduard van brakel

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *