Hét blog voor de ervaren assistant

Hoger Management Support: docent en cursisten aan het woord

Na de 5-daagse opleiding Hoger Management Support sta je krachtig aan het roer en weet je je manager van goede adviezen te voorzien. Je hebt een aantal jaren ervaring en je hebt je ontwikkeld tot senior ondersteuner. Toch is het belangrijk om niet stil te blijven staan, zeker niet op jouw niveau. De wereld en je functie veranderen zo snel. Vernieuw je persoonlijke kwaliteiten en groei mee in je vak.Hoor in onderstaande video van de cursisten zelf wat zij tijdens deze opleiding geleerd hebben. Ook topdocent Titia Huisman geeft aan waarmee je naar huis gaat:

[Docent: Titia Huisman]
De opleiding Hoger Management Support gaat met name over het vergroten van professionaliteit. En dat komt tot uiting in verschillende programmaonderdelen. Deze opleiding heeft als groot voordeel dat je samen leert met andere management ondersteuners en dus veel van elkaar leert. Je leert ook van situaties die in verschillende organisaties spelen, daardoor valt die van jou soms mee, of krijg je tips van collega”s. Het is een vijfdaagse opleiding, we trekken vijf dagen echt intensief met elkaar op. De groep leert elkaar goed kennen, en ik de groep. We gaan een paar stappen verder dan dat je in een twee – of driedaagse cursus kunt.

[Deelnemer 1:]
Ik ben directiesecretaresse, of management assistente hoe je het wilt noemen, van de directeur van een groot bedrijf. En dat werk doe ik al heel lang, en ook heel graag. Dat gaat op zich ook goed, maar ik wilde graag nog iets meer verdiepen, zodat ik mijn functie nog beter kan uitvoeren en mijn baas nog meer kan ondersteunen.

[Deelnemer 2:] We werken heel veel met rollenspellen. Dus het is geen opleiding waar je gewoon achterover kan zitten en luisteren, je moet echt aan de bak zeg maar. Dat is ook het leuke ervan, want zo leer je van elkaar. Het is heel herkenbaar wat iedereen meemaakt. En daar kan je heel veel uit halen. Dat is ook heel leuk. We hebben heel veel gelachen en ook heel veel gehuild. Dat maakt het ook zo waardevol.

[Deelnemer 3:] Het is heel intensief. Er wordt heel veel ervaring met mekaar gedeeld. En alles is herkenbaar en dat neem je allemaal met je mee. Dat kun je op meerdere vlakken allemaal toepassen. Het gaat van emotioneel naar heel zakelijk en effectief. Het is heel breed.

[Docent:]
De deelnemers aan de opleiding Hoger Management Support zijn vaak secretaresses die dat al een tijd doen. Het is niet voor niks Hoger Management Support, dus daarvoor moet je eerst lager geweest zijn. Dus ze zijn al een tijdje onderweg. Dat betekent dat de gemiddelde leeftijd wel variabel is. We hebben nu een paar secretaresses van rond de dertig, het merendeel is wat ouder. Meestal zitten we gemiddeld rond de vijfenveertig jaar. Er zijn ook een paar dames die echt al senior zijn. Dus die al over de vijfenvijftig zijn en toch nog de ambitie hebben om hun senioriteit ook te verzilveren.

[Deelnemer 4:] Ja, ik vind dat we heel veel geleerd hebben. En het mooie is dat je het direct kunt toepassen. Je bent veel zelfbewuster.

Ook geïnteresseerd in deze opleiding?
Bekijk de website of informeer bij onze opleidingsadviseurs Marjan Muller of Bianca Swinkels: telefoon 040 – 2 974 947.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Hoe je als ondersteuner machtig kunt zijn

Stel je voor: een teamleider die alles zelf beslist De teamleider is aangesteld om het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *