Hét blog voor de ervaren assistant

Terugblik Secretary Power Class, getting the power to perform!

Vele secretaresses hadden zich aangemeld voor de Secretary Power Class dat dinsdag 19 november 2013 in Rotterdam plaats vond.

1 dag inspiratie > 365 dagen energie: een slogan die uitdaagt en verwachtingen creëert. En zijn deze verwachtingen waargemaakt? Wat waren de highlights van de dag? En over persoonlijk leiderschap gesproken, wat zijn die leermomenten geweest? Samen met enkele deelnemers blikken we kort terug op de Secretary Power Class, lees je mee?

We hadden geen beter ochtendprogramma kunnen wensen
In het WTC Rotterdam trapte Ben Tiggelaar, dé inspirator op het gebied van leiderschap en verandering, af. We hadden ons geen beter ochtendprogramma kunnen wensen, blijkt uit de vele reacties tijdens diverse energy breaks. “De bijdrage van Ben Tiggelaar heeft me meerdere inzichten en een concreet hulpmiddel gegeven met het dubbele impact model. Met zijn uiteenzetting over persoonlijk leiderschap en het dubbele impact model kan ik invulling geven aan mijn nieuwe leidinggevende functie begin volgend jaar en de wijze van (samen-)werken hierbij. Van deze inzichten werd ik blij. aldus één van de deelnemers.

Ook Eunice Brouwer, Secretaresse Raad van Bestuur Vérian, was hier erg over te spreken. “De ochtend heeft een stuk bewustwording gebracht, me wakker geschud om weer actief naar “mijn dromen” en talenten te kijken (wat zijn nu eigenlijk mijn talenten?) en te zien of ik deze verder kan uitnutten. Daarnaast een open blik m.b.t. mijn werksituatie. Opnieuw kijken naar mogelijkheden zonder vooraf te bedenken of een verandering wel of niet zal kunnen of mogen.”

Enkele highlights in de ochtendsessie met Ben Tiggelaar waren de 7 trends in persoonlijke ontwikkeling, “hoe werkt gedrag”, gedragstechnieken en de tips voor een zakelijk succesvolle vrouw versus man. In een volgende blog (december) neem ik je hier uitgebreid in mee.

Powerlezing
Na de lunch was het de beurt aan vier gastsprekers die elk een Powerlezing gaven, waar iedere deelnemer twee sessies van bij woonde.
1) Kijk in de Spiegel. Zie wie je wilt zijn! door Huub van Mackelenbergh
2) Elke dan vol energie door Michel Drijber
3) Multitasken en andere mythes, Klopt het wel? door Bodielle Nooitgedagt
4) Iedereen Elke Dag Plezier door Michiel Drijber

Afsluiting van de dag
De afsluiting van de dag vormden Bas Mouton en Danielle Veneman met “De Obama in elke Secretaresse …”. Een sessie waarbij de verwachtingen hoog gespannen waren. Wat een bruisend einde moest worden van een inspirerende dag, werd met dank aan de tekstschrijver van het lied “zwakke vrouw”, helaas voor sommigen een wat teleurstellend slot.

Deelnemers aan het woord
Veel deelnemers kijken erg positief terug op de Secretary Power Class. Enkele reacties:

Ik kreeg de tip van mijn collega. In onze organisatie vinden veel veranderingen en ontwikkelingen plaats en als secretaresse is het ook belangrijk om daarin goed mee te kunnen bewegen. Mijn doel om wat meer “power” te krijgen en tips te ontvangen voor een hectische baan als deze is absoluut behaald. Ik heb energie gekregen door de zeer inspirerende sprekers en heb nuttige tips ontvangen over het werken aan mezelf, mijn eigen doelstellingen en manieren om deze te bereiken.
Jolanda Ploeg, secretaresse Sector Wmo – Promens Care

Mijn leermoment was “het duidelijk gaan aangeven wat mijn dromen/wensen zijn”, niet verwachten dat iedereen “het wel weet”. Hier initiatief in nemen/uitspreken, maar ook niet verwachten dat het direct geregeld wordt. Daarnaast blijft voorop staan dat ik ondersteunend aan de Raad van Bestuur werk en dat het gaat om het bieden van een zo optimaal mogelijke ondersteuning. Het mag duidelijk zijn dat mijn RvB en ik kunnen verschillen over de manier waarop, maar dat er wel ruimte is om vanuit mijn professie suggesties aan te dragen om de ondersteuning verder te optimaliseren.” Eunice Brouwer , secretaresse Raad van Bestuur – Vérian

Wat minder naar voren is gekomen op de dag, waar ik wel iets meer van had verwacht, is wat de nieuwe ontwikkelingen concreet betekenen voor het werk van secretaresses. Welke taken veranderen… Deze informatie heb ik wel opgehaald door in de pauzes te spreken met andere deelnemers en aan hen de vraag voor te leggen wat ‘het nieuwe werken’ voor veranderingen in hun werk te weeg brengen.
Anoniem

Ik heb de keuze gemaakt voor de Secretary Power Class omdat ik voorheen naar het Management Support event ging en dat niet meer aan mijn verwachtingen voldeed. Mijn doel was voornamelijk ideeën opdoen. En die heb ik gekregen. Mijn grootste leermoment? Volg je hart, je gevoel en vertrouw daarop!
Marjolein van Noorden, secretaresse Raad van Bestuur – Vérian

Ik vond het een informatieve, gezellige dag met veel tips en trucks, waarbij je nadenkt over situaties en hoe je die inpast in je eigen werk. Daarnaast vond ik het erg leuk om met andere “collega”s” te spreken en dat is ook gelukt. Wat ik meeneem is een andere manier van (na)denken over mijn eigenschappen en kwaliteiten. Ik dacht altijd dat ik geen echte secretaresse was, maar wat ik heb geleerd is dat ik dat wel degelijk ben en daar ben ik trots op!”
Carin van Duuren, directie secretaresse – CCS

Benieuwd naar de inhoud, tips & tricks, modellen en ervaringen van de sprekers en hun powerlezingen? In dit blog kom ik hier uitgebreid op terug.

Geschreven door Marloes Egberts (Linkedin)

Bekijk de Secretary Power Class 2014

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *