Hét blog voor de ervaren assistant

Solliciteren als secretaresse? Vermijd deze 5 fouten!

Als secretaresse blijft het lastig om geschikte sollicitatiekleding te kiezen. Gelukkig kun je van elkaars fouten leren. Als jij niet een van deze meest gemaakte fouten wat betreft kleding maakt, kom jij op en top voor de dag. Weer een zorg minder!  

1. Te casual gekleed

Voor sommige branches maakt het niet uit als je een tikje casual gekleed komt. Als secretaresse kun je dat risico beter niet nemen, je solliciteert namelijk op een representatieve functie. Waarschijnlijk kom je terecht op een kantoor waar over het algemeen een formele dresscode geldt. Om dit te checken kun je de website en social media kanalen raadplegen. Als je sollicitatie via een recruiter gaat, zou je ook nog bij hem of haar kunnen informeren naar de dresscode. Je kunt ten slotte maar beter goed voorbereid zijn…

Het algemene advies voor secretaresses is om spijkerbroeken en sneakers te vermijden. Ook hemdjes zijn uit den boze. Ga liever voor een nette broek met blouse en eventueel een blazer of voor een nette jurk of rok. Dan weet je zeker dat je goed zit. Je kunt beter overdressed dan underdressed zijn. Zorg ook dat je nette schoenen draagt, en vergeet ze niet te poetsen!rok en jurk secretaresse

2. Te korte jurk of rok

Een te korte jurk of rok is niet netjes. Ook als het verder een nette jurk of rok is, kan het al snel een tikje ordinair overkomen. Houd daarom als regel aan dat een rok net boven de knie uit mag komen. Better safe than sorry.

3. Te veel accessoires

Sieraden maken je outfit compleet. Subtiel is echter het advies. Combineer je graag verschillende armbanden en ringen met elkaar en draag je er ook nog oorbellen en kettingen bij? Kies één sieraad per soort om het geheel rustig te houden. Je wilt tenslotte dat de aandacht op de inhoud van het gesprek ligt, niet op je sieraden.

 4. Kleding waarin je je niet comfortabel voelt

Ondanks dat je je netjes dient te kleden, is het belangrijk om bij je eigen kledingstijl te blijven. Draag je bijvoorbeeld nooit hakken of een kokerrok? Doe het dan ook niet. Je zult je vast niet op je gemak voelen en een interviewer prikt daar over het algemeen snel doorheen. Zonde als je sollicitatie daardoor niet goed loopt, terwijl de inhoud wel goed was.

5. Onverzorgd uiterlijkKleding sollicitatie

Naast het zorgvuldig kiezen van gepaste kleding, is uiterlijke verzorging erg belangrijk.  Twijfel je bijvoorbeeld of je haar er net iets te vet uitziet? Was het dan voor de zekerheid nog een keer! Haal ook je afgebladderde nagellak eraf, knip je nagels en voorzie ze eventueel van een rustig kleurtje, zoals lichtroze. Probeer tot slot ook droge handen te voorkomen. Smeer vlak van tevoren nog even wat handcrème op om droge handen net wat zachter te maken. Je wilt natuurlijk niet dat dat voor een dealbreaker zou zorgen.

Met je uiterlijk zal het dankzij deze tips helemaal goed komen. Wil je meer weten over solliciteren, een sollicitatietraining volgen of andere hulp bij solliciteren nodig? Neem dan een kijkje op www.sollicitego.nl/sollicitatietraining.

Wil je meer handige tips, leuke weetjes en interessante events ontvangen over het sterk veranderende secretaressevak? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor deze waardevolle secretaresse nieuwsbrief

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

2 Reacties

  1. Handige tips! Gemotiveerd overkomen is ook vaak belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *