Hét blog voor de ervaren assistant

Persoonlijke groei als uitgangspunt van een Personal Assistant

Pauline van Tilburg werkt als Personal Assistant van de Managing Director Europe North & West van Akzo Nobel. Dit tot grote tevredenheid van haar leidinggevende. Om zich sterker te profileren, besloot ze de opleiding Executive Assistant/PA te volgen.

‘Harde werker en integer’

Pauline van Tilburg

Als je Pauline vraagt om haar manager te omschrijven is één van de eerste dingen die ze noemt: ‘Hij daagt mensen uit om te groeien’. Eén van de goede eigenschappen van een sterkte leider dus. Hij verzamelt sterke mensen om zich heen om verder te komen.

En dit is precies waarom Pauline met hem werkt. Toen zij in een evaluatiegesprek haar doelstellingen voorlegde, kreeg ze als feedback dat ze o.a. vaker ‘nee’ moest leren zeggen en zich nog meer moest profileren.

Als haar manager Pauline omschrijft, heeft hij mooie woorden voor haar: ‘Harde werker, innemende warme persoonlijkheid en integer’. Maar hij zou haar graag ietsje meer zien als een sterke management assistente die zich stevig profileert in een omgeving met executives. Dat was nou precies hetgeen, waar Pauline zelf ook aan wilde werken.

Gehoord worden en autoriteit uitstralen

Pauline wilde zich manifesteren met meer zelfvertrouwen en haar Work/Life balance verbeteren. Daarnaast wilde ze leren hoe ze:

  • meer gehoord wordt;
  • zich gedraagt in een omgeving met executives;
  • een natuurlijke autoriteit uitstraalt;
  • vervolgens taken op een plezierige wijze delegeert.
profileren secretaresse

Ze zocht met de HR-manager naar passende opleidingen. De opleiding Executive Assistant/PA van Anita van Oijen-Hanegraaf kwam naar boven: haar doelstellingen werden concrete leerdoelen. Samen met Anita ging ze hiermee aan de slag.

Eigen mening geven en plek opeisen

Pauline van Tilburg is laaiend enthousiast over de opleiding:

“De opleiding is zeer intensief. Anita wroet tot diep van binnen door. Ze laat de cursisten zien wat hun kracht is en hoe ze hun talenten beter in kunnen zetten.”

Zij heeft veel aan gehad aan de gesprekstechnieken:

“Omdat deze in rollenspellen worden geoefend, zie je meteen wat het met de ander doet en hoe jij en de ander vervolgens reageren.”

De ervaren management assistente heeft geleerd om vaker haar eigen behoeftes uit te spreken en zichzelf op de eerste plek te zetten:

“Ik durf in meetings beter mijn mening te geven en dit wordt als zeer waardevol ervaren.”

Pauline durft door de opleiding beter haar eigen plek op te eisen. Zowel in haar werk als in de combinatie met privé. Haar Work/Life balance is ook verbeterd door deze opleiding.

“Ik ben veranderd op een positieve manier”

“Dat je écht op een positieve manier verandert door de training vind ik een verrijking.”

Ook haar manager is dik tevreden over het resultaat van de opleiding en de nieuwe Pauline. Hij zegt hierover: ‘Pauline heeft bewonderenswaardige vertrouwen in zichzelf en stelt zich open voor zelfreflectie en herziening van haar denkpatronen. Hierdoor heeft zij haar professionele vaardigheden naar een hoger niveau gebracht en dit heeft geresulteerd in vooruitgang op meerdere facetten.’

De trainer heeft feilloze mensenkennis

Anita kan op alleen maar lof rekenen als het aan Pauline ligt.

“Anita is een geweldig mens! Sprankelend van energie, doortastend en ze heeft een feilloze mensenkennis.”

Volgens de voormalige cursist weet Anita door te dringen tot de kern. Ze laat het er niet bij zitten als mensen zich niet open willen stellen of in hun schulp kruipen.

“Bij weerstand pakt ze door, hoe ze dat doet, is ontzettend knap. Docent Anita is oprecht geïnteresseerd en heeft bovendien een geweldig geheugen, dit schept vertrouwen in iemand.”

Vertrouwen is essentieel aangezien je je persoonlijke ontwikkeling in handen legt van deze trainer en je hierbij kwetsbaar opstelt.

Pauline heeft haar doel in ieder geval bereikt. Ze is gegroeid in haar rol als executive assistant en als mens. Een beter resultaat kun je niet wensen uit een opleiding. Toch?


Is de opleiding Executive Assistant/PA ook iets voor jou?

Je bent zeer zichtbaar in je organisatie en daarbuiten. Iedereen wil wat van je manager en van jou. De zaken waar je aan werkt zijn strategisch en hebben vaak een grote impact op de organisatie.

Zelfontwikkeling is een must om je scherpte te houden die je nodig hebt om in dit krachtenveld van politiek en strategie te functioneren. Zo kun je altijd en overal de inzet en bijdrage leveren waar jij voor staat. Het ontwikkelen en versterken van je innerlijke balans is hiervoor belangrijk en een vaak vergeten aspect.

Opleiding Executive Assistant/PA als strategisch partner

Tijdens deze 5-daagse opleiding Executive Assistant/PA op HBO+ niveau leer je krachtig communiceren en vergroot je je strategische vaardigheden. Hiermee speel je feilloos in op de sterk veranderende omgeving waarin je opereert.

De inspirerende toptrainer en coach Anita van Oijen-Hanegraaf begeleidt wereldwijd organisaties en mensen in het realiseren van hun persoonlijke en bedrijfsambities. Zij kent als geen ander het spanningsveld waarin de Executive Assistant en Personal Assistant opereert.

Bekijk de opleiding Executive Assistant/PA

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Waarom een uitstekende assistant MBA-vaardigheden beheerst

Het werken op je gevoel heeft je al jaren ver gebracht. Hoe staat het met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *