Hét blog voor de ervaren assistant

Opleidingsbehoefte? Overtuig jouw manager met deze 10 tips!

Ja, natuurlijk ben je goed in je vak. En je wilt jezelf blijven ontwikkelen om goed in te spelen op jouw veranderende rol als assistent. Toch? Na vandaag gaat het je lukken tijd vrij te maken en je manager te overtuigen. Neem deze adviezen mee, dan ben je goed voorbereid.

Overtuigen van je manager

Denk alleen aan wat jíj wilt

Twijfel je of jouw opleidingsbehoefte ‘groot genoeg’ is? Of is de drempel richting jouw manager te groot? Misschien denk je dat er geen budget (meer) beschikbaar is?

Hierover kunnen we heel duidelijk zijn: dat zijn aannames die je nu tegenhouden. Wees eerlijk tegen jezelf… Jij wilt jezelf ontwikkelen, dus ga ervoor! Wij helpen je om de drempel richting je manager weg te nemen. En om hem of haar te overtuigen dat je na een opleiding nog meer van toegevoegde waarde bent voor jouw organisatie.

Tips om jouw manager te overtuigen

Voor managers is het niet altijd gemakkelijk om te beoordelen of jij toe bent aan persoonlijke en zakelijke ontwikkeling. Of het maakt hem/haar niets uit, zolang jij je werk maar goed doet.

Zorg ervoor dat je hem of haar overtuigt. Om je hierbij te helpen, zetten we tien tips op een rij:

 1. Kies een goed moment om in gesprek te gaan met je manager. Bijvoorbeeld wanneer je een goede prestatie hebt geleverd of het bedrijf goed nieuws heeft gehad.
 2. Geef aan dat je het belangrijk vindt om op de hoogte te zijn van de veranderingen in het vak én binnen je eigen organisatie!
 3. Vermeld duidelijk welke opleiding je hebt gevonden en bespreek de inhoud zorgvuldig. Geef daarbij een overzicht van het programma, de data, locatie en de kosten.
 4. Denk vanuit jouw manager. Benoem waar je jezelf in wilt ontwikkelen en de voordelen daarvan voor hem/haar én de organisatie.
 5. Vraag hem/haar welke vaardigheden hij/zij belangrijk vindt om aan te werken, om jullie samenwerking te verbeteren.
 6. Geef aan waar jij jezelf in wilt verbeteren. Je wilt je functie naar een hoger niveau tillen, zodat je jouw leidinggevende nog beter ondersteunt en adviseert.
 7. Mocht je opzien tegen het voorstellen van een meerdaagse opleiding met – in zijn/haar ogen – een flinke kostenpost, geef dan aan dat je kiest voor diepgang met concrete voorbeelden en praktijkoefeningen. Immers: échte veranderingen in jezelf en jouw werkwijze hebben tijd nodig.
 8. Geef concrete voorbeelden die verbeteren na het volgen van de opleiding.
 9. Bereid je gesprek voor! Zet alle voordelen op een rij en bedenk antwoorden op alle vragen die gesteld kunnen worden.
 10. Opleidingsbehoefte? Overtuig jouw manager met deze 10 tips!Mocht je moeite hebben met het precies omschrijven van alle voordelen, maak dan gebruik van de adviseurs van het opleidingsinstituut zelf. Zij weten precies hoe managers denken en helpen je met out-of-the-box denken. Je kunt zelfs de manager zelf laten bellen.

Om je extra goed voor te bereiden, zie je hier een voorbeeld van hoe jouw persoonlijke opleidingsvoorstel eruit kan zien. We hopen dat je nu genoeg houvast hebt om daadwerkelijk de stap te nemen! Niet geschoten is altijd…

Waarom Secretary Management Institute?

Wij zijn ervan overtuigd dat we de juiste praktijktrainingen en opleidingen bieden, omdat we:

 • al meer dan 30 jaar ervaring en kennis opgebouwd hebben, waardoor we expert zijn in het opleiden van de managementassistent;
 • staan voor hoge kwaliteit en persoonlijke betrokkenheid. Wij denken dan ook graag mee in het zoeken naar de juiste opleiding, geheel vrijblijvend;
 • permanente educatie aanbieden. We hanteren een uniek studiepuntensysteem waarmee je het waardevolle SMI Degree behaalt;
 • ons focussen op een persoonlijk aanpak. We communiceren transparant en vormen een zeer betrokken team, dat zich volledig inzet voor het beste resultaat;
 • 100% betrouwbaar zijn. Klanten bevelen ons 100% aan via Klantenvertellen.nl.
Marjan Muller - Secretary Management Institute

Wij helpen je graag!

Wil je dat we je helpen om jouw manager te overtuigen? Of heb je een vraag, wil je graag wat meer informatie over een opleiding of twijfel je welke opleiding bij jou past? Onze opleidingsadviseur Marjan Muller staat voor je klaar. Je kunt Marjan bereiken via 040 – 2 974 947 of opleidingsadvies@secretary.nl.

Bekijk alle assistant opleidingen

Human Age: wat betekent dit voor jouw organisatie?

Menselijk talent is voortaan de belangrijkste factor voor succes. Talent komt echter niet vanzelf bovendrijven… er is een tekort aan de juiste vaardigheden. Ook bij assistants. Hoor zelf waarom investeren in een ‘leven lang leren’ zo belangrijk is voor jouw organisatie! Misschien stuur je het wel door naar je manager…

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *