Hét blog voor de ervaren assistant

Ben jij de Next Level Assistant?

Tips uit de Assistant Power Class 2017

Hoe blijf jij sterk in je veranderende rol? Wat is er nodig om future proof te worden en blijven? O.a. Liane Duit, Erna Lokker en Judith Webber gaven op 31 oktober 2017 hun visie op deze vragen. Er kwamen veel tips en richtlijnen voorbij deze dag. We zetten ze voor je op een rij!

Toekomstbestendig blijven

De technologische ontwikkelingen spelen een hele belangrijke rol in jouw toekomst van werken. Naast het omarmen van deze technologie kun jij je ook wapenen met jouw eigen krachten. Ga eens bij jezelf na waar je goed in bent. Waar liggen jouw natuurlijke talenten? Vaak kom je daar achter door bij jezelf na te gaan wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Kijk eens waar je dit al kan inzetten. Je maakt meteen jouw eigen baan een stuk leuker door te doen waar je goed in bent.

Omarm de technologie

Zoals gezegd dringen technologische ontwikkelingen je werk binnen. Omarm de technologie en ga ermee aan de slag. Wellicht ga je het leuker vinden dan je nu denkt. Ontwikkelingen in de ICT zijn part of the job: data analytics, algoritmes, kunstmatige intelligentie, het is de wereld waar we naartoe gaan. Om je alvast op weg te helpen hierbij een aantal termen nader toegelicht:

Kunstmatige intelligentie:

Blockchain:

Algoritme:

Chat bots / virtual assistant:

Take the lead

Belangrijk is dat jij het voortouw moet gaan nemen. Niemand anders gaat dat voor je doen. De tijd van zitten en wachten is voorbij. Dat is nieuw terrein en brengt onzekerheid met zich mee. Het liefste wil je een stappenplan, een leidraad, want waar moet je beginnen? Je weet nog niet eens wat er allemaal is en komen gaat. Mijn advies: begin gewoon. Zo simpel als dat ik het zeg. Volg trendwatchers, lees in de krant wat de technologische ontwikkelingen zijn. Kijk programma’s die daarover gaan. Tip voor een leuke serie, De Voorspelbare Mens:

Verzamel mensen om je heen

Als laatste: je kunt het niet alleen. Omring je met ‘groene’ mensen zoals Leo Bormans zo mooi zei. Deze mensen zijn optimisten en gericht op ‘wij’, ‘de toekomst’ en ‘oplossingen’. Met deze mensen kom je verder. Rode mensen zijn pessimisten en zijn gericht op zichzelf, vroeger en denken in problemen. Als je je omringt met deze mensen wordt het heel lastig om stappen te zetten richting de toekomst. Laat je niet ontmoedigen als je de eerste of tweede of desnoods derde keer niet gehoord wordt. Sowieso gaat die deur de eerste keer niet open. Het antwoord ‘nee’, daar moet je op voorbereid zijn.

Nog een paar tips:

  • Gewoon uit die comfortzone stappen. Zet die eerste stap.
  • Begrijp, verdiep en leer over de technologische ontwikkelingen. Je hoeft het niet te kunnen, je moet het kennen. Google eens wat termen.
  • Accepteer je angst, dit zet aan tot het stellen van vragen en om je heen kijken wat er eigenlijk allemaal gebeurt en op je af komt.
  • Door flexibel, creatief en nieuwsgierig te zijn, beslis jij over je eigen toekomst.
  • Jij bent degene die de processen kan gaan automatiseren, vervolgens kan jij je focussen op waar je goed in bent.
  • Plan je carrière! Als jij geen plannen maakt voor jezelf, dan word je ingezet voor andermans plannen.
  • Zet kleine stappen, zoek iets wat bij je past en ga daar mee aan de slag
  • Ga in gesprek met de mensen waarvoor je werkt, stel de vraag of jouw werkzaamheden nog passen in de toekomst van het bedrijf. Stel regelmatig strategische vragen zodat jij kan voorspellen wat de toekomst gaat brengen.

Bekijk hier de terugblik op de Assistant Power Class

Tip: Nationaal Secretaresse Congres 2018

Een perfecte aansluiter op de Power Class! Op 6 februari draait het namelijk om één ding en dat is: uit je comfortzone stappen. Sophie Hilbrand, Beau van Erven Dorens en veel andere topsprekers inspireren jou met hun persoonlijk verhaal en geven concrete handvatten.

Liever meteen de diepte in? Dat kan met de Competentietraining van Titia Huisman.

Lees meer over het Nationaal Secretaresse Congres 2018

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *