Hét blog voor de ervaren assistant

Management Assistent Master: de ontdekkingsreis van Tanja Dijk

Geschreven door docent Hanneke Steenbekkers

Het is zover; na een jaar hard werken met grote toewijding nemen zeven dames het diploma van de jaaropleiding Management Assistent Master in ontvangst. En wat een klas! Erg hoge cijfers zijn behaald, waaronder een ongelooflijke 9,8 van Tanja Dijk. Met kippenvel lazen we het voorwoord in haar scriptie (één van de leerzame onderdelen van de opleiding). En wat ben ik trots dat we deze mooie woorden mogen delen.

Ook wil ik met Tanja’s verhaal toekomstige studenten een kijkje geven in het proces van deze Master. Want, heel eerlijk, je ‘even aanmelden’ voor een pittige jaaropleiding, dat doe je natuurlijk niet. Daar gaan het nodige denkwerk, overleg en een aantal nachtjes slapen overheen. Lees daarom zelf hoe Tanja haar opleidingsjaar heeft ervaren.


Voorwoord scriptie Tanja Dijk

Het schrijven van een voorwoord is een van de leukste ‘scrums’ van een scriptie. Het feit dat je kunt beginnen met het schrijven van een voorwoord betekent dat je kunt gaan samenvatten wat je hebt toevertrouwd aan je scriptie. En dat je besloten hebt dat het klaar is.

Aan het begin van deze opleiding was ik benieuwd wat er allemaal op mijn pad zou komen. Dat het zoveel zou opleveren had ik niet durven hopen. Wat is het leerzaam geweest. En wat is het vooral leuk geweest. Ik ben besmet met het ‘studievirus’. Ondanks dat het zeker aan het einde van de opleiding veel, heel veel, tijd heeft gevraagd ben ik nooit met tegenzin achter mijn pc gaan zitten. Ik ben bijzonder trots op het resultaat!

Het jaar is voorbij gevlogen. De 10 lesdagen, met als uitsmijter dag 11 bij Vitens, waren waardevolle dagen. In de folder over de ‘management assistent master’ wordt gesteld dat je na afronding een stap verder bent in je eigen professionalisering, je bedrijfskundige kennis toe kunt passen in de organisatie en sterker in je schoenen staat. Nu het achter de rug is kan ik dat alleen maar bevestigen. Want het heeft me, naast kennis, veel inzicht gebracht in mijn organisatie en nóg meer over mijzelf.

Het is voor mij echt een persoonlijke zoektocht én ontdekkingsreis geweest. Dit heb ik ook bewust als ondertitel opgenomen voor deze scriptie. De basisinformatie over Dimence wist ik al, maar door de opleiding ben ik mij veel meer bewust geworden van structuren, keuzes en besluitvorming. Het was een aaneenschakeling van “oh ja!”, “huh, zit dat zo?”, “oh, daarom zit dat zo” en “oh ja, dat herken ik wel”. 

Het heeft mij veel inzicht gegeven in onze organisatie en breder in de manier van organiseren van een bedrijf. Ook de verschillende theorieën over effectief leidinggeven hebben mijn beeld over het managen/aansturen verscherpt. Al met al was het bijzonder leerzaam. 

Vanzelfsprekend was het volgen en afronden van deze opleiding niet gelukt zonder de aanmoediging, feedback en steun van verschillende mensen. Mede dankzij hen is het een succes geworden. In mijn nawoord bedank ik hen graag. 

Zoals gezegd ben ik trots op het eindresultaat. Ik hoop dat het een prettig leesbaar document is geworden. Ik houd van mooie, heldere zinnen, ik houd van taal (ook al vind je bij mij zeker ook fouten) en van het brengen van een goed gefundeerde, duidelijke boodschap. Bij aanvang van de cursus was de tip het zo te schrijven dat het ook voor een buitenstaander te snappen is. Ik hoop dat ik daarin geslaagd ben.

Hartelijke groet,

Tanja Dijk
Stafmedewerker / onderzoeksondersteuner SCBS Bipolaire Stoornissen SCBS Psychiatrie en Zwangerschap Dimence


Wordt de Management Assistent Master ook jouw ontdekkingsreis?

Deze jaaropleiding op Bachelor-niveau stoomt je klaar om jezelf te professionaliseren en je krijgt perfect inzicht in het werkveld van jouw manager. Hierdoor neem je een (groot) deel van zijn/haar taken over en communiceren jullie op gelijkwaardig niveau.

Management Assistent Master - jaaropleiding HBO+ niveau

De Master is een uitstekende aanvulling op je CV én het geeft je de mogelijkheid om jezelf nog beter op de kaart te zetten. Je maakt keuzes die goed voelen. Lees ook:

Lees meer over de Management Assistent Master

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Het verschil tussen uitzenden en detacheren – en waarom Sandra van der Pluym voor dat laatste kiest

Wat is het verschil tussen uitzenden en detacheren? Zijn dat niet twee termen voor hetzelfde …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *