Hét blog voor de ervaren assistant

Hoe plan ik een meeting?

Als je als assistent vaak vergaderlocaties moet zoeken dan weet je hoeveel tijd dit in beslag neemt. Wij geven je graag een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

De omgeving

Bedenk op voorhand waar wil ik de meeting of het evenement plannen? Er zijn zo veel mogelijkheden op dit gebied: bos, zee, stad of dorp. Dit beperkt je zoektocht en zorgt voor een focusgebied.

Bezichtiging

Een locatie bekijken op voorhand is een must. Op websites kan namelijk niet altijd een duidelijk beeld gevormd worden van hoe een locatie er daadwerkelijk uitziet. Zo waren wij laatst bij een hotel waar een “vervelende” geur hing. Een hele dag in de putlucht zitten is natuurlijk ook
geen pretje.

Wat wil ik?

Maak vooraf een kort lijstje met de volgende punten: wat is het doel van de meeting, in welke tijd van het jaar moet het plaatsvinden, wat is budget? Deze punten zorgen voor overzicht en duidelijkheid zodat je gericht op zoek kunt gaan naar dé passende locatie.

Uitstraling

Ook de uitstraling van een locatie moet aansluiten bij het doel van de meeting of evenement. Hip met de radio van opa of klassiek met de gordijnen van Oma? Wil je lekker bij de haard zitten met de winter in het vooruitzicht of ga je voor de vuurkorf met 15 graden? Wie komt er naar de meeting? Naast het bezighouden met de locatie wordt het gezelschap nog weleens vergeten. Het is goed om te bedenken voor wie organiseer ik dit? Houden ze van een bitterbal of gaan ze liever aan de sushi? Komt iedereen met de auto of met openbaar vervoer? Niets is belangrijker om de locatie te matchen met het gezelschap.

Geschreven door HMC Reservations.

Nieuwsgierig geworden?

HMC Reservations zoekt en boekt kosteloos de leukste, mooiste of meest bijzondere van deze hotels en daarbij ook locaties voor iedere meeting, event of congres.

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Event management voor de assistant

Hoe een bedrijfsevenement organiseren een feest wordt: 10 tips

Van een evenement organiseren heeft iedereen verstand: van een verjaardagsfeest tot een vergadering. Maar is een bedrijfsevenement organiseren wel zo eenvoudig? Deze 10 tips helpen jou de valkuilen te omzeilen en een écht feest te maken van de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *