Hét blog voor de ervaren assistant

Oordelen over een collega?

Ken je de communicatiemuur?communicatiemuur

Wat bedoeld is, is nog niet gezegd
Wat gezegd is, is nog niet gehoord
Wat gehoord is, is nog niet begrepen
Wat begrepen is, is nog niet akkoord
Wat akkoord is, is nog niet uitgevoerd
Wat uitgevoerd is, is nog niet bedoeld

En toch baseren wij onze meningen en oordelen omdat wij denken wat er wordt bedoeld. Oordelen en meningen zijn gebaseerd op hoe jij de wereld ervaart. Hoe en waar jij bent opgegroeid, naar welke school jij bent gegaan, welke culturele achtergrond je hebt en ga zo maar door. Zo ontstaan onze meningen en oordelen over jezelf, de ander, de wereld en situaties.

Een NLP-tip

We oordelen allemaal en continu. Dat is prima, maar soms wat onhandig. Astrid – docent van de opleiding Senior Management Assistent – geeft je in onderstaande video een tip waar je direct mee aan de slag kunt!

 

Groei in jouw persoonlijkheid en sta steviger in je schoenenOpleiding Senior Management Assistent - brochure

Astrid Kies stelt communicatie centraal bij de 5-daagse opleiding Senior Management Assistent. Daarnaast leer je regie nemen, persoonlijk profileren, het adviseren van je manager en alles over kantoorpolitiek.

Jouw resultaat: je maakt een echte sprong in je persoonlijke ontwikkeling, wat jou én je werk ten goede komt.

Lees meer over de Senior Management Assistent

 

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Wollige vergadering notuleren

Vergaderen? Voorkom wollige praatjes en besluiteloosheid

Veel secretaresses zijn het eens over een ding: veel vergaderingen zijn inefficient. Maar waarom? Vaak krijgt de organisator of een praatgrage collega de schuld. Oftewel: oorzaken die buiten de macht van de deelnemers liggen en waar je dus niets aan kunt doen. De werkelijke oorzaak ligt ver: ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *