Hét blog voor de ervaren assistant

Inspiratie voor een coronaproof evenement: 3 tips

Een coronaproof bedrijfsevenement organiseren voelt nog wat onzeker, maar het kan! En met succes, want mensen vinden het weer fijn om elkaar ‘live’ te ontmoeten.

Wil jij op de hoogte zijn van alle feiten en trends in zakelijk evenementenland anno 2021, nu de corona-richtlijnen de scepter zwaaien? Ben je op zoek naar creatieve (en veilige) ideeën voor jullie jaarlijkse kick-off meeting, teambuilding activiteit of klantendag? We geven je 3 handvatten in deze nieuwe zoektocht.

Volg relevante nieuwsbrieven, blogs en social media

Dit zijn enkele goede websites over nieuws en trends in evenementen: Eventplanner.be, eventbranche.nl, events.nl. Abonneer je op hun online nieuwsbrieven en vaktijdschriften of vraag onderzoeksrapporten aan. Heb je de bladen uit, leg ze op kantoor in de kantine, zodat iedereen er wat van leert (en wellicht overtuigt raakt van wat er wél kan).

Kijk ook eens naar organisaties zoals Eventbrite, Respons.nl of brancheorganisaties. Zij behandelen onderwerpen zoals online evenementen, veilige middelen, wet- en regelgeving en budgetten.

Ben je verantwoordelijk voor de zakelijke reizen, houd dan eens de blogs en onderzoeken van deze zakelijke reisagenten in de gaten: BCD Travel, CWT Meetings & Events en American Express Meetings & Events.

Bezoek coronaproof events en netwerkborrels

Echt?! Ja, echt. Even weg van die Zoom meetings en elkaar in de ogen aankijken… Uiteraard op een veilige manier en indien het organisatiebeleid het toestaat. Zo ontmoet je sparringpartners en bouw je meteen aan jouw netwerk. Er komen geen hordes mensen meer bij elkaar, dus dat geeft ruimte voor persoonlijk contact.

Het is ook bij uitstek de kans om technologische innovaties te beleven of de laatste foodtrends te proeven. Je ervaart ook meteen de nieuwe gang van zaken in een coronaproof zakelijke wereld.

Ga vooral in op uitnodigingen van evenementenlocaties (of nodig jezelf uit). Zij vertellen je graag over hun coronaproof mogelijkheden.

Dé Netflix kijktip

Hoe je het vooral niet moet doen als event assistent, zie je terug in de geruchtmakende documentaire Fyre. Je valt van de ene verbazing in de andere en wordt als kijker betrokken bij de organisatie van het mislukte Fyre Festival in 2017. Uiteraard zonder corona-regels, maar een evenement bestaat natuurlijk uit zoveel meer.

Een uniek kijkje achter de schermen krijg je bij zes succesvolle internationale publieksevenementen in de documentaire 7 days out.

Meer tips? Lees ook het blog: Een evenement organiseren in deze coronatijd

Download brochure Event Management

Opleiding Event Management voor assistants

Ben je blij met deze tips, maar ontbreekt het je aan tijd om zelf actief op zoek te gaan naar informatie? Wil je graag dat de informatie naar jou toe komt?

Meld je dan aan voor de 2-daagse cursus Event Management voor de assistent en leer hoe je bedrijfsevenementen succesvol organiseert van voorbereiding tot uitvoering.

Lees meer over deze cursus

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Dé tip om slimmer te werken met Outlook

Astrid Vedder, docent van de cursus Slimmer werken met Outlook & M365, geeft de tip …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *