Hét blog voor de ervaren assistant

Inspiratie nodig voor jouw evenement? Lees deze 4 tips.

Event management voor de assistantWil jij op de hoogte zijn van alle feiten en trends in evenementenland? Ben je op zoek naar creatieve ideeën voor jullie jaarlijkse kick-off meeting, teambuilding activiteit of klantendag? Er is informatie en inspiratie in overvloed, maar waar begint jouw zoektocht? Met een paar klikken weet je dadelijk de weg in de event jungle.

Lees, vind en onderzoek de trends en ontwikkelingen met onze 4 tips, want: Knowledge is Power!

 1. Bezoek beurzen & netwerk borrels
  Even weg van kantoor! Zoek je sparringpartners en bouw aan jouw netwerk met bezoeken aan evenementen, beurzen en borrels. Het is bij uitstek de kans om technologische innovaties te beleven, een spreker live te zien of de laatste foodtrends te proeven.

  In Nederland zijn deze beurzen het bezoeken waard: EventSummit, BeachBrancheBarbecue en The Next Event.

  Buiten onze landgrenzen zijn er internationale beurzen te vinden als IMEX Frankfurt, Festivak, EMEC en IBTM World. Nog een tip: ga ook eens in op uitnodigingen van locaties. Zij verwelkomen jullie graag onder het genot van een hapje of drankje en vertellen over de mogelijkheden.

 2. Meld je aan voor nieuwsbrieven en volg relevante social media kanalen
  Dit zijn de sites en kanalen om in de gaten te houden als het gaat om nieuws en trends in evenementenland: Eventplanner.be, eventbranche.nl, events.nl. Abonneer je op hun vaktijdschriften. Heb je ze uit, gooi ze niet weg maar leg ze op kantoor in de kantine. Laat ze lezen door jouw collega’s, misschien krijg je de kans om nog meer events te mogen organiseren!

 3. Verdiep je in onderzoeksrapporten
  Ben je benieuwd of jouw events rendabel zijn voor bedrijven? Of wil je weten welk marketingkanaal je het beste in kan zetten voor je event? Doet je manager bijvoorbeeld lastig over het budget van het event? Onderzoeksrapporten helpen jou aan inzichten en hem/haar te overtuigen over de effectiviteit van evenementen.

  – Kijk eens naar organisaties zoals Eventbrite, Respons of brancheorganisaties. Zij behandelen onderwerpen zoals wet- en regelgeving, budgetten, type evenementen en invloed citymarketing.
  – Deze onderzoeken zijn wellicht interessant voor jou als secretaresse: Locatieonderzoek, EventTrack onderzoek en NIDAP Bedrijfsevenementenonderzoek.
  – Boek je veel reizen, houd dan eens de blogs en onderzoeken van deze zakelijke reisagenten in de gaten: BCD Travel, CWT Meetings & Events en American Express Meetings & Events.

 4. Dé Netflix kijktip
  Hoe je het vooral niet moet doen als event assistent, zie je terug in de geruchtmakende documentaire ‘Fyre’. Je valt van de ene verbazing in de andere en wordt als kijker betrokken bij de organisatie van het mislukte Fyre Festival in 2017. Een uniek kijkje achter de schermen krijg je bij zes succesvolle internationale publieksevenementen in de documentaire ‘7 days out’.
Download brochure Event Management

Opleiding Event Management

Ben je blij met deze tips, maar ontbreekt het je aan tijd om zelf actief op zoek te gaan naar informatie? Wil je graag dat de informatie naar jou toe komt?

Meld je dan aan voor de 2-daagse cursus Event Management voor de assistent en leer hoe je bedrijfsevenementen succesvol organiseert van voorbereiding tot uitvoering.

Lees meer over deze cursus

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 25 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als privé. In ons uitgebreide aanbod vind je altijd iets dat bij je past!

Bekijk ook

Hoe creëer je overzicht met Lean Six Sigma?

Als secretaresse ben je een spin in het web. Dat betekent dat je met veel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *