Hét blog voor de ervaren assistant

Handige online tools om jouw productiviteit te vergroten

Als ondersteuner wil je alle fijne kneepjes leren om efficiënter en met meer plezier te werken. In dit blog delen wij een aantal van de beste online tools voor de assistant.

tools efficient assistant

Canva

Wil je een mooie omslag, flyer, uitnodiging of afbeelding voor social media maken, maar heb je geen kennis in Adobe Photoshop? Canva.com is een website waar je – door elementen te slepen – eenvoudig illustraties maakt.

Mentimeter

Met Mentimeter creëer je interactie tijdens een presentatie. Zo kun je vragen stellen of polls aanmaken. Vervolgens kunnen deelnemers via hun smartphone vragen beantwoorden. Deze input wordt op het scherm gepresenteerd. Mentimeter kan je snel inzicht geven over de stemming in de zaal of de mening van de deelnemers over een bepaalde stelling.

OneNote

Je bent bekend met Word, Excel en Outlook, maar wist je dat je in deze serie ook Microsoft OneNote hebt? OneNote is jouw digitale notitieblok waarmee je een vergadering of brainstormsessie eenvoudig vastlegt, vanaf je telefoon, tablet of laptop. Daarnaast kun je:

  • Audio opnemen vanaf je laptop
  • Samen, gelijktijdig aan één verslaglegging werken
  • Van apparaat wisselen en verdergaan waar je gebleven was

Mural

Mural is een web-based app gericht op fun en samenwerken. Altijd en overal voor iedereen bereikbaar. Je kunt hier in templates werken, zoals een agile bord, verschillende grids en matrixen, business model canvas en nog veel meer. Werk met vormen, foto’s, video’s die je allemaal via de app zelf kunt vinden. Sleep met post-its die er net zo uit zien als in het echt. Heel geschikt voor brainstorms, ontwikkeling en innovatie.

Lucidchart

Lucidchart is een web-based app die gericht is op het maken van stroomdiagrammen (flowcharts). Er wordt duidelijke uitleg gegeven over hoe je het op kunt stellen en wat alle stroomdiagram-vormen betekenen. Ideaal als je bijvoorbeeld met LEAN bezig bent om je processen uit te werken en inzichtelijk te maken. Ook hier kun je het delen met collega’s en heb je overal en altijd toegang.

Tempail

We eindigen met een controversiële tool; met Tempail kun je een uniek tijdelijk e-mailadres krijgen die 1 uur lang actief is en vervolgens wordt verwijderd. Handig als je bijvoorbeeld verplicht een e-mailadres moet invullen om teksten op een website te kunnen lezen of een template wilt downloaden. Zo blijft jouw inbox schoon.


Meer online tools?

Waren deze tips waardevol voor jou? Zou je nog graag voor andere werktaken een handige tool willen zien? Laat het hieronder weten, dan vullen we dit blog aan met nog meer waardevolle, online tools.

Cursus Tech-savvy assistant

Wil je met je tijd mee, digitaal denken en slimme oplossingen aandragen, zoals deze online tools? Tijdens de 2-daagse cursus Tech-savvy assistant ga je aan de slag met 9 digitale competenties. Hoe fijn is het als je de tools voortaan voor jou laat werken?

Ps. Je hebt geen voorkennis nodig, alleen een nieuwsgierige houding…

Over Secretary

Met onze blogs blijf je als ervaren assistant op de hoogte van de (vele) veranderingen in jouw vak. Daarnaast bieden we al meer dan 30 jaar waardevolle opleidingen en congressen. Hiermee zet je een flinke stap verder, zowel zakelijk als persoonlijk. Kijk dus zeker even in ons uitgebreide aanbod!

Bekijk ook

Benieuwd naar digitale kansen

Simpele digitale eyeopeners voor ondersteuners

Elke ondersteuner is bezig met de toekomst van het vak. Maar toch lijkt het digitale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *